مدیرعامل: علی دهکردی
مدیر روابط عمومی: مینا جهانگیری
مدیر فنی پایگاه خبری: سعید صمغ آبادی
تلفنخانه ساختمان بهار
77534922 - 77650203
تلفنخانه ساختمان وصال
66467602
* ساعت کاری بانک فیلمنامه
10 الی 13 روزهای شنبه، یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه است. جهت ارتباط با بانک فیلمنامه پس از شماره گیری تلفن 77534922 و 77650203 با داخلی شماره 7 تماس حاصل فرمایید.
نمابر:
77500471-021
پست الکترونیکی بانک فیلمنامه:
خیابان بهار جنوبی، کوچه سمنان، پلاک 29
کد پستی: 37511-15617
ساختمان شماره 2: خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، نرسیده به طالقانی، نبش کوچه شفیعی، پلاک28
ساختمان شماره 3: خیابان لاله زار، کوچه پیرنیا
خانه سینما در یک نگاه
تاریخچه تشکیل خانه سینما ( جامعه اصناف سینمای ایران )
ضرورت تاسیس این نهاد صنفی در سال 1368 از سوی مدیران وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشخیص و بر همین اساس مسوولیت فراخوان صنوف سینمایی ، تدوین اساسنامه و آیین نامه های داخلی بر عهده تعدادی از هنرمندان به عنوان هیات مدیره اولیه گذاشته شد .
طی قریب چهار سال فعالیت غیر رسمی خانه سینما که به جذب و فراخوان اصناف سینمایی گذشت ، مکان مشخصی برای فعالیت خانه سینما وجود نداشت و بسیاری از جلسات هیات مدیره انتصابی در محل بنیاد سینمایی فارابی تشکیل و تدوین و تنظیم اساسنامه به گروهی کارشناس واگذار شد .
سرانجام پس از راه اندازی و عضویت نزدیک به بیست انجمن و کانون در خانه سینما ، مقدمات آغاز فعالیت رسمی آن فراهم و بر همین اساس در مهرماه 1372 فعالیت رسمی خانه سینما با ثبت آن در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری تهران شروع شد .
طی ده دوره فعالیت هیات مدیره های انتخابی، اساسنامه خانه سینما به فراخور نیازهای صنفی دستخوش تغییرات ساختاری شد اما به لحاظ ماهیت، اساسنامه نسبت به اهداف اولیه وفادار ماند و هم اکنون نیز اهداف اصلی جامعه اصناف سینمای ایران عبارتند از:
1)حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی دست اندرکاران سینما
2) ایجاد امنیت شغلی و تامین اجتماعی
3) ارتقای سطح آموزشی و مهارت حرفه ای دست اندرکاران سینمای جمهوری اسلامی ایران
دارایی های معنوی خانه سینما:
فارغ از بخشهای اداری و تشکیلاتی خانه سینما که در تمامی سازمانهای متناظر نیز وجود دارد و فعالیتهای مشابهی را انجام می دهند ، ویژگی وجود کارصنفی در خانه سینما آن را از سایر نهادها و سازمان ها متمایز می کند.
مراجع داوری خانه سینما:
مراجع داوری خانه سینما که از سال 1375 فعالیت خود را آغاز کرده و جلسات آن به صورت هفتگی در خانه سینما تشکیل می شود شامل الف) هیات داوری ، ب) شورای عالی داوری است .
وظیفه اصلی هیات داوری تسهیل حل و فصل اختلافات و دعاوی میان اعضای تشکل های صنفی خانه سینما و یا دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی که اختلاف مطروحه مربوط به فعالیت های سینمایی آنان است .
در صورت ارجاع دعاوی مورد نظر به خانه سینما و در صورت حَکَم قرار گرفتن مراجع داوری خانه سینما و قبول رای داوران از ناحیه اصحاب دعوا، رسیدگی در چارچوب آیین نامه مصوب مجمع عمومی و مقررات باب داوری در قانون آیین دادرسی مدنی انجام می شود .
جهت طرح شکایت و پیگیری شکایت رعایت موارد زیر ضروریست:
1. ارائه قرارداد فیلم که حکمیت خانه سینما در آن ذکر شده باشد.
2. تنظیم شکواییه و ارائه آن به شورای داروی خانه سینما
3. عضویت شاکی و یا متشاکی در خانه سینما
4. واریز 1٪ از کل مبلغ خواسته به شماره حساب خانه سینما
شورای صنفی نمایش:
برای نظارت بر ثبت و حسن اجرای قرارداد های منعقده سینمایی بین تولید کنندگان، توزیع کنندگان و سینماداران و حل اختلاف آنان و با هدف امکان گردآوری اطلاعات و پردازش و ارائه آن به صاحبان فیلم و سینما ، شورای صنفی نمایش با ترکیبی از نمایندگان سینماداران ، تهیه کنندگان و کارگردانان و یک نماینده از طرف اداره کل نظارت و ارزشیابی از سال 1381 در خانه سینما ایجاد شد.
تشکیل این شورا که در راستای واگذاری فعالیتهای صنفی از سوی دولت به سینماگران انجام شد با استقبال خانه سینما مواجه و هم اکنون قریب 8 سال از فعالیت آن می گذرد .
شورای صنفی نمایش بر اساس موارد مندرج در آیین نامه خود و متناسب با اقبال مخاطبان از فیلم های در حال نمایش و ملاحظه میزان فروش فیلم ها و مقایسه آن با کف فروش ، مدت زمان نمایش فیلم را تنظیم و به تصویب میرساند.
این شورا همچنین وظیفه ثبت قرارداد فیلم ها را بر عهده دارد.
بانک فیلمنامه ایران:
برای صیانت از حقوق مادی و معنوی فیلم نامه نویسان، بانک فیلم نامه ایران از سال 1377 شروع به فعالیت کرده است . اعضای هیات عامل بانک فیلمنامه را نمایندگانی از صنوف فیلمنامه نویسان ، کارگردانان و تهیه کنندگان تشکیل می دهند .
این بانک کار ثبت آثار نویسندگان را بر عهده دارد . همچنین وظیفه تعیین سیاست و راهبرد و نیز رسیدگی کارشناسانه در خصوص اختلافات حقوقی و فنی فیلمنامه های ثبت شده در صورت ارجاع مواردی از سوی شورای داوری برعهده بانک است .
برخی از شرایط و مشخصه های لازم جهت ثبت فیلمنامه مطابق آخرین تصمیمات هیات عامل بانک فیلمنامه به قرار زیر است :
1 ) ارائه طرح یا خلاصه یا اصل فیلم نامه بر روی سی دی
2 2 ) پرداخت حق ثبت مصوب به شماره 1411727539 حساب خانه سینما در بانک ملت (که مبلغ آن متناسب با طرح ، خلاصه و یا فیلمنامه بودن اثر ارائه شده و نیز عضویت یا عدم عضویت متقاضی در صنوف مختلف است)
امور رفاهی و بیمه هنرمندان:
بخش دیگری که حسب نیازهای رفاهی جامعه اصناف سینمای ایران فعالیت خود را از سال های اولیه و همزمان با شروع فعالیت رسمی خانه سینما آغاز کرده واحد بیمه و امور رفاهی است که بدون اختصاص واحد یا بخشی مجزا ( کاملا مرتبط با بخش اداری ) پیگیری اموری همچون بیمه تامین اجتماعی ، بیمه حادثه و درمان تکمیلی ، طرح معمرین ، طرح تکریم و ... را بر عهده داشته است که در ادامه به آن پرداخته می شود :
بیمه تامین اجتماعی اعضاء:
این نوع از بیمه به دلیل شرایط خاص زندگی هنرمندان و نداشتن پوشش درمان اولیه و بیمه های بیکاری و الزام برقراری حقوق بازنشستگی از اهمیت خاصی نزد صاحبان کسب و پیشه برخوردار است . پیگیری برقراری این پوشش بیمه ای که سابقه شروع پوشش آن برای تعداد قریب 1000 نفر از اعضای صنوف سینمایی به سال 1373 بازمی گردد با پرداخت 50٪ یارانه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با تولیت خانه سینما به عنوان اصلی ترین وظیفه خانه سینما آغاز شد و علی رغم فراز و نشیب های مختلف در تامین بودجه آن و نحوه پرداخت حق بیمه در وجه سازمان تامین اجتماعی خوشبختانه وقفه ای در این امر روی نداد و هم اکنون تعداد قابل توجهی از هنرمندانی که به لحاظ سنی و سابقه بیمه ای واجد شرایط بازنشستگی هستند از این امکان برخوردار شده اند .
در حال حاضر اصلی ترین شرط برای استفاده از پوشش بیمه تامین اجتماعی تناسب سن بیمه شده با ضوابط سازمان تامین اجتماعی ( حداکثر سن برای آقایان 50 سال و برای خانم ها 45 سال است ) و داشتن سابقه حداقل سه سال عضویت در صنوف سینمایی تابعه است . در اینصورت پس از ارائه تقاضا نامه و تایید سوابق هنری از طریق صنف ، معرفی نامه مربوطه صادر و فرد متقاضی جهت برخورداری از بیمه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی و در ادامه با توجه به محل سکونت اعلام شده به شعبه بیمه ای مربوطه معرفی می شود .
بیمه درمان تکمیلی:
ضرورت برقراری این نوع پوشش بیمه ای به دلیل ناکافی بودن خدمات بیمه درمانی پایه از سال 1376 از سوی هیات مدیره وقت خانه سینما احساس گردید و علی رغم آنکه خدمات آن چندان شناخته شده نبود با این حال بسیاری از هنرمندان عضو اصناف سینمایی از همان سال با آن آشنا شدند.
خانه سینما از ابتدای برقراری این پوشش بیمه ای برای اعضای خود با شرکت های بیمه ای نظیر اس او اس ، آسیا ، دانا و ایران قرارداد منعقد کرده و در حال حاضر نیز قریب 3000 نفر از اعضای خانه سینما و خانواده های آنها تحت پوشش بیمه تکمیلی ایران قرار دارند .
لازم به ذکر است که در این بخش نیز پرداخت کمک هزینه بیمه ای به میزان پنجاه درصد حق بیمه متعلقه از طرف خانه سینما ، مشوقی برای استقبال بیشتر اعضا از این خدمت گردیده است .
بیمه عمر و حادثه:
از آنجا که هر ساله تعدادی از دست اندرکاران سینما به دلایل مختلف دار فانی را ترک می کنند و چنانچه آنان سرپرست خانوار باشند علاوه بر خلاء عاطفی ناشی از فقدان آنان که منجر به آزردگی روحی و روانی خانواده آنان می شود تا مدتی نیز معیشت آنان نیز دچار آسیب جدی می گردد. در سال 1388 هیات مدیره به منظور فراهم سازی امکان تامین بخشی از نیازهای خانواده متوفی اقدام به بیمه کردن 2700 نفر از دست اندرکاران سینما (با عضویت پیوسته) کرده است تا با مبلغ دریافتی از محل خسارت بیمه کمکی به تنظیم مناسبات اقتصادی بازماندگان شده باشد.
طرح تکریم هنرمندان :
به منظور تکریم هنرمندان پیشکسوت و شخصیت های برجسته سینمایی که عمری را در عرصه های مختلف هنری از جمله سینما ، تئاتر ، موسیقی و ... صرف نموده اند و آفرینش های هنری خلاقانه و ارزشمندی برای جامعه به ارمغان آورده اند، از سال 1380 طرحی با عنوان طرح تکریم هنرمندان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب و مقرر شد مطابق ضوابط و شرایط مندرج در آیین نامه های آن ، مبالغی به عنوان هدیه ماهانه به واجدین شرایط پرداخت گردد . بر این اساس کمیسیون و هیئت های بررسی اولیه در محل خانه سینما و با حضور نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل و کار رسیدگی به پرونده متقاضیان را انجام می دادند و پس از تصویب اولیه پرونده ها برای تصویب نهایی به شوراهای مربوطه در معاونت هنری ارسال می گردید .
در روال جاری ، هنرمندان واجد شرایط پس از تشکیل پرونده و تکمیل فرم های مربوطه که به منظور تسهیل شرایط در اختیار صنوف مختلف قرار گرفته تاییدیه اولیه را از انجمن مربوطه اخذ و پرونده به امور اداری خانه سینما ارسال می گردد که در صورت تطبیق شرایط و عدم نقص مدارک به معاونت سینمایی ارسال و در ادامه معاونت امور سینمایی نیز پرونده ها را در هیات های کارشناسی مطرح و با احتساب امتیازات مربوطه نسبت به برقراری حقوق متناسب با امتیاز داده شده اقدام می گردد.
اهم شرایط برخورداری از این تسهیلات عبارتست از:
1. داشتن بیش از 35 سال سابقه آفرینش حرفه ای و هنری
2. داشتن بیش از 60 سال سن
3. برخورداری از حسن شهرت در جامعه هنری کشور و صاحب سبک ویژه بودن .
4.4. ارائه معرفی نامه از طریق صنف که موید موارد فوق باشد.
طرح معمرین:
این طرح نیز به موازات طرح تکریم اما با شمولیت بیشتر ، هنرمندان پیشکسوتی را که عمری را در راه فعالیت های سینمایی سپری نموده اند، و از هیچ گونه امکان در آمد ماهانه برخودار نیستند تحت پوشش قرار می دهد و شرایطی را به وجود می آورد تا این عزیزان از حداقل پرداخت ماهیانه در راستای کمک معیشتی و حرفه ای برخوردار گردند. اعضای واجد شرایط در این طرح نیز همانند طرح تکریم، پس از تشکیل پرونده و تکمیل فرمهای مربوطه تاییدیه اولیه را از انجمن مربوطه اخذ و پرونده به امور اداری خانه سینما ارسال می گردد که در صورت تطبیق شرایط و عدم نقص مدارک به معاونت سینمایی ارسال می شود .
در ادامه معاونت امور سینمایی نیز پرونده ها را در هیات های کارشناسی مطرح و با احتساب امتیازات مربوطه نسبت به برقراری حقوق متناسب با امتیاز داده شده اقدام می گردد.
شرایط برخورداری از پوشش های این طرح نیز عبارتست از:
1. داشتن حداقل 30 سال سابقه فعالیت در شاخه سینما.
2. معرفی نامه از صنوف خانه سینما.
3. برخوردار نبودن از امکان رفاهی و معیشتی از طریق سازمان های دیگر.
4.4. ارائه معرفی از طریق صنف که موید موارد بالا باشد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی
مجموعه فعالیت های روابط عمومی و نقش نظام مندی را که در ارتباط با تحولات جامعه اصناف سینمایی ایفا می نماید به شرح زیر برمی شمریم.الف) تهیه و تنظیم اخبار سینمایی و اصناف
ب ) راه اندازی و بارگذاری سایت خانه و به روز رسانی آن
سایت خانه سینما که به منظور اطلاع رسانی و در مواردی ارتقای سطح علمی و دانش فنی وحرفه ای اعضای خانه سینما از سال 1387 شروع به فعالیت کرده است هر روز در بخش های مختلفی نظیر اخبار خانه سینما، رویدادهای اصناف خانه سینما، بانک فیلمنامه، جشن سینمای ایران، اخبار فرهنگی و هنری رسانه ها و... منبع بسیار مناسبی برای دستیابی کسانی است که علاقمند به کسب اطلاعاتی در مورد جامعه اصناف سینمایی هستند. همچنین سیستم اطلاع رسانی از طریق پست الکترونیکی نیز به صورت خبرنامه تحت سایت برای اعضای خانه سینما ، رسانه ها و کاربران سایت ارسال می شود.
ج) ارسال پیامک:
از دیگر فعالیت های روابط عمومی و شیوه ای دیگر در ارتباط با اعضای خانه سینما ارسال پیامک است که نظر به لزوم ارتباط تنگاتنگ و ارتقای سطح کیفی و کمی ارتباطات فی مابین خانه سینما و اعضای آن با بهره گیری از فناوری روز اطلاع رسانی؛ از سال 1386 فعال و به مرور تکمیل شده و قریب 2000 نفر از اعضا خانه سینما را شامل می شود.بر حسب آیین نامه موجود خبر رسانی، مجموعه اخبار در برگیرنده موضوعات مهم سینمای ایران و جهان، تسلیت، تبریک اعیاد و آیین های باستانی، آیین های دینی و مذهبی ، پیام تبریک کسب جوایز بین المللی و داخلی، پیام تبریک فروش فیلم، اعلام خبر برگزاری جشن خانه سینما، اطلاع رسانی صنفی و فراصنفی در شمول موارد آن است .
این سیستم به منظور ارتباط مستمر با اعضای جامعه اصناف سینمای ایران از سال 1388 شروع به فعالیت کرده است و اطلاعات و اخبار مهم سینمایی و خصوصا اخبار مرتبط با خانه سینما به صورت روزانه برای اعضا ارسال می شود.
د ) پاسخگویی به مراجعان و بخشهای صنفی
ه) انجام امور روابط عمومی و همکاری در برگزاری آیین های خانه سینما
کارت نظام سینمایی:
در راستای اجرای بند یک ازماده چهار اساسنامه خانه سینما و به منظور تامین امنیت شغلی که خود نیازمند سازماندهی بازار کار است و این امر در گرو در اختیار داشتن اطلاعات شغلی اعضا و پروژه های تولیدی و خدمات ارایه شده از سوی فعالان این سازمان به بازار کار و عرصه های اقتصادی است ضرورت ایجاد سامانه جامع اطلاعاتی اصناف و اعطای شماره نظام سینمایی احساس و قریب یکسال از اجرایی شدن آن می گذرد . برخی از شاخصه های کارت نظام سینمایی به شرح زیر است :
1. شماره نظام سینمایی شماره ای است که معرف اعضای تشکل های عضو خانه سینما با ضوابط مندرج در ماده 3 اساسنامه است.
2. این سامانه دارای یک شماره هفت رقمی است که چهار رقم نخست سمت راست آن معرف فرد, سه شماره پس از آن معرف صنف و نوع رابطه آن (پیوسته و وابسته) می باشد.
3. این شماره در کارتی دو زبانه با مشخصات : نام و نام خانوادگی, نشان خانه سینما, شماره ملی, عکس عضو و عنوان حرفه با امضای مدیر عامل خانه سینما و دارای اعتبار سه ساله صادر می شود.
کارگروه امور اصناف:
در هر دوره از هیات مدیره خانه سینما به منظور ارائه پیشنهادات و تنظیم مناسبات اصناف کارگروه هایی نظیر کارگروه فنی، کارگروه اصناف، کارگروه آموزش و... تشکیل و یاری رسان هیات مدیره خانه سینما می شوند.
رویدادهای فرهنگی هنری برگزار شده توسط خانه سینما
جشن اصناف:
به منظور قدردانی از تلاش و کوشش و حضور موثر صنوف خانه سینما و همچنین سپاس از افراد موثر و پیشکسوت در عرصه سینما، از سال 1385 هر سال برگزار می شود.
جشن سینمای ایران:
خانه سینمای ایران با برگزاری جشن سینمای ایران به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی هنری غیر دولتی ، به بهترین های رشته های مختلف سینمایی که توسط خود اهالی سینما قضاوت می شود تندیس شایستگی اهدا می کند.
تکریم و نکوداشت سینماگران از دیگر فعالیت هایی است که در طول سال توسط خود سینماگران به منظور پاسداشت خدمات آنان به انجام می رسد و بخشی از آن نیز همزمان با برگزاری جشن سینمای ایران به صورت سالانه انجام می شود .
هرساله شورای سیاست گذاری جشن سینمای ایران آیین نامه ای را در چهاربخش تنظیم و براساس آن فراخوان بخشهای مختلف را در جراید و سایت خانه سینما درج می نماید تا متقاضیان بتوانند فرم شرکت در جشن را دریافت و در مهلت مقرر به دبیرخانه جشن سینمای ایران ارائه دهند و در ادامه توسط داوران جشن داوری شوند و در روز ملی سینما تندیس شایستگی جشن سینمای ایران به آنان اهدا شود.
جشن سینمای ایران امسال چهاردهمین دوره خود را پیش رو دارد و این در شرایطی است که در طول برگزاری سیزده دوره قبلی خانه سینما فراز و نشیب های زیادی را چه در مورد خود جشن و چه در ارتباط با قرار گرفتن در جایگاه فعلی یک نهاد صنفی به خود دیده است .
جشن کتاب سال سینمای ایران:
برگزاری جشن کتاب سال سینمای ایران از سال 1386 با هدف گرامی داشت کوشش های عرصه فرهنگ مکتوب سینمای ایران از دیگر فعالیت های خانه سینما ست که با همکاری کتابخانه و روابط عمومی خانه سینما تقریباً هر دوسال یکبار برگزار می شود . دبیرخانه این جشن مقررات شرکت در این دو سالانه را اعلام می کند و براساس مقررات جشن آثار مکتوب ارائه شده به دبیرخانه توسط داوران بررسی و به سه بخش تالیف و ترجمه, پژوهش و نگارش کتاب سینمایی تندیس قلم زرین سینمای ایران اهدا می شود.
تالار سیف اله داد:
از بخش های فعال خانه سینماست به صورت مستقیم زیر نظر روابط عمومی فعالیت می کند . تالار سیف اله داد خانه سینما پس از قریب چهار نوبت بهینه سازی فضای نمایشی موجود و ارتقای سیستم تصویری و تجهیزات صوتی دیجیتال ، همواره آماده برگزاری گردهمایی ها و مجامع عمومی اصناف است و در زمان برگزاری جشن سینمای ایران نیز میزبان داوران جشن سینمایی است.r /> تالار سیف اله داد محل برگزاری بسیاری از نشستهای مطبوعاتی ، تخصصی ، کارگاهها ، کنفرانس های مختلف ، نمایش های خصوصی صنفی و ... بوده است .
ضمناً سالن نمایش نعمت حقیقی نیز برای نمایش فیلم های ویدیویی با مخاطب محدود آماده و تجهیز شده است.
هیات مدیره: علی لقمانی، رسول صدرعاملی ، محمد مهدی عسگرپور ، مسعود امینی تیرانی ، حبیب اسماعیلی ، علیرضا حسینی، جابر قاسمعلی
مدیرعامل: علی دهکردی
مدیر روابط عمومی: مینا جهانگیری
مدیر فنی پایگاه خبری: سعید صمغ آبادی
بسم الله الرحمن الرحیم
اساسنامه خانه سینما
فصل یکم:تعریف
ماده ۱
خانه سینما موسسه ای است مستقل، غیر سیاسی، غیردولتی و غیر انتفاعی .متشکل از تشکل های قانونی اصناف هنر، صنعت سینمای ایران که در چهارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تاریخ تاسیس به مدت نامحدود بر مبنای این اساسنامه تشکیل شده است.
تبصره-ثبت رسمی هرگونه تغییرات از جمله مفاد این اساسنامه،پس از تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت خواهد گرفت.
ماده ۲
نشانی خانه سینما؛ استان تهران،شهرستان تهران،بخش مرکزی،شهر تهران،بهار، خیابان دکتر علی شریعتی، خیابان سمنان، پلاک ۲۹. طبقه همکف، کدپستی ۱۵۶۱۷۳۷۵۱۱
ماده ۳
هدف از تشکیل خانة سینما کمک به پیشرفت فرهنگ و هنر کشور از طریق تلاش در جهت حفظ و صیانت حقوق مادی و معنوی دست اندرکاران حرفه ای در امر تولید، توزیع و نمایش هنرصنعت سینما از طریق ایجاد امنیت شغلی، تامین اجتماعی و همچنین کمک به فعالیت های فرهنگی، پژوهشی و آموزشی به منظور ارتقای دانش معنوی و حرفه یی اعضاء است.
فصل دوم: وظایف
ماده ۴
وظایف خانه سینما به قرار زیر است:
۱. کمک به ایجاد امنیت شغلی.
۲. کمک به فراهم ساختن امکانات رفاهی مناسب برای اعضاء از طریق ایجاد پوشش های تامین اجتماعی، خدمات درمانی، ایجاد تعاونی های مصرف و مسکن و صندوق های حمایتی و نظایر آن.
۳. مشارکت و حضور در کلیة شوراها، مراکز کارشناسی و تصمیم گیری های مرتبط با تولید، توزیع و نمایش فیلم در تعامل با تشکل های صنفی ذیربط.
۴. بررسی و ارائه پیشنهادها برای برقراری استانداردهای حرفه یی تولید، توزیع و نمایش سینمای کشور به موسسات ذیربط.
۵. بررسی و تصویب استانداردهای سینمای حرفه یی که از طریق تشکل های صنفی سینمایی یا گروه های کارشناسی ارائه می شود و در صورت نیاز اقدام برای اخذ تائیدیة لازم از مراجع ذی صلاح.
۶. کمک به ایجاد و توسعة نظام های اطلاعاتی روزامد مربوط به منابع، عوامل و محصولات سینمای ایران و جهان.
۷.ترغیب و حمایت از فعالیت های خلاق و مهم دست اندرکاران سینمای حرفه یی در زمینه های تولید، توزیع، نمایش، پژوهش و آموزش جهت ارتقای هنر- صنعت سینما.
۸. حفظ شأن فرهنگی و هنری دست اندرکاران سینما به منظور صیانت از حیثیت حرفه یی آنها.
۹. فراهم ساختن بستر مناسب برای پیشگیری و کاهش اختلافات حرفه ای از طریق تدوین مقررات و تنظیم قراردادهای الگو.
۱۰. ایجاد و تحکیم تشکل های داوری در جهت رسیدگی به اختلافات و دعاوی حقوقی بر اساس قراردادهای میان اعضاء و سایر افراد طرف قرارداد و تشکل های صنفی مرتبط با فعالیت های سینمایی به موجب آئین نامة مربوط و فراهم ساختن تمهیدات لازم برای اجرای قانونمند آراء صادره.
۱۱. ایجاد نهادهای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی مرتبط و برگزاری نشست ها، همایش ها و دوره های آموزشی و انتشار کتاب های فرهنگی و گاهنامه های تخصصی سودمند و برگزاری سالی یک بار جشن صنفی سینما به منظور تقدیر، تکریم و تشویق برگزیدگان هر صنف.
فصل سوم: عضویت
ماده ۵
اعضای خانه سینما عبارتند از تشکل های قانونی صنفی مستقل در بخش های تولید، توزیع و نمایش سینمای کشور.
ماده ۶
شرایط عضویت تشکل صنفی در خانة سینما منوط به پذیرش مبانی مندرج در اساسنامه و آئین نامه های خانه سینما، انطباق ارکان اساسنامة صنف با اساسنامة خانه سینما و پرداخت حق عضویت است. این امر نافی استقلال قانونی و تخصصی تشکل های صنفی عضو نیست.
تبصره-درخواست عضویت تشکل صنفی جدید همراه با گزارش هیئت رئیسه در این خصوص،جهت اتخاذ تصمیم در نخستین مجمع عمومی مطرح می شود.
ماده ۷
یک تشکل صنفی نمی تواند دو حرفه متفاوت را نمایندگی کند.
ماده ۸
در هر حرفه سینمایی فقط یک تشکل صنفی می تواند به عضویت خانه سینما درآید.
ماده ۹
اعضای تشکل های عضو در صورت اشتغال در حرفه های مختلف مرتبط می توانند در تشکلهای متعدد عضو شوند لیکن امتیازات رفاهی یا اجتماعی اعطایی به انها و حق رای و نامزدی ایشان در مجمع عمومی خانه سینما،تنها از طریق یک تشکل به انتخاب عضو منطور خواهد شد.
ماده ۱۰
پذیرش، تعلیق ولغو عضویت اعضای تشکل های صنفی به موجب آئین نامه یی است که توسط تشکل های صنفی مربوطه تهیه و تصویب شده و به تأیید هیئت مدیرة خانه سینما نیز رسیده باشد.
ماده ۱۱
تشکل های صنفی عضو خانه سینما میتوانند طبق اساسنامه خود عضو افتخاری بپذیرند.
تبصره - تشکل های صنفی عضو نمیتوانند اعضای افتخاری خود رابرای تصدی سمت های مراجع داوری و شوراهای تخصصی و مجامع عمومی خانة سینما معرفی کنند.
ماده ۱۲
شرایط عمومی اعضای تشکل های صنفی عضو خانة سینما به شرح زیر است:
۱. تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
۲. اشتغال به حرفه مرتبط با تشکل صنفی مربوطه.
۳. نداشتن حکم اجرا نشده محکومیت قطعی صادره از مراجع داوری خانه سینما.
۴. نداشتن سابقه کیفری مؤثر در چهارچوب مقررات قانون مجازات اسلامی.
۵. التزام عملی به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه
فصل چهارم: ارکان خانه سینما
ماده ۱۳
ارکان خانه سینما عبارتند از:
۱. هیأت مؤسس.
۲. مجمع عمومی.
۳. هیئت رئیسه.
۴. بازرس.
ماده ۱۴
هیات مؤسس متشکل از آقایان سیدفخرالدین انوار- سیدمحمد بهشتی و محمد مهدی حیدریان، وظیفه انجام تشریفات قانونی برای تصویب و رسمیت یافتن اساسنامه و انتخاب اولین هیأت مدیره برای نخستین دوره و نیز تعیین ضوابط و شرایط عضویت و لغو دائم یا موقت عضویت را دارا بود که پس از ایفای وظایف مذکور، منحل شد.
ماده ۱۵
مجمع عمومی به عنوان عالی ترین رکن خانة سینما، متشکل از اجتماع تشکل های قانونی صنفی عضو خانة سینما است.
ماده ۱۶
مجامع عمومی خانه سینما به صورت «عادی» و «فوق العاده» برگزار می شود.
تبصره - اهم مباحث و مصوبات مجامع باید در « دفتر ویژه مجامع» ثبت شده و به امضای اعضای هیئت رئیسة هر مجمع برسد.
ماده ۱۷
مجمع عمومی عادی در چهار ماه اول هر سال یک بار با حضور دست کم دو سوم اعضاء آن رسمیت می یابد و چنانچه مجمع عمومی بار اول به نصاب لازم نرسد؛ برای نوبت دوم نهایتا یک هفته پس از تاریخ جلسه اول دعوت انجام شده و با حضور نصف بعلاوه یک اعضا حاضر در مجمع عمومی رسمیت خواهد یافت.
تبصره: مجمع عمومی عادی در مواقع ضروری به طور فوق العاده تشکیل می گردد. این مجمع نیز دارای همان وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی می باشد و ترتیب دعوت و تجدید دعوت و نصاب آن نیز، همانند مجمع عمومی عادی خواهد بود.
ماده ۱۸
دعوت مجامع عمومی با تصویب هیئت رئیسه یا بازرس یا حداقل نصف به اضافه یک تشکلهای عضو و از طریق انتشار در روزنامه کثیر الانتشار یا دعوتنامه و حداقل ۱۵ روز قبل از برگزاری آن خواهد بود. در مواردی که گزارش یا برنامه هر یک از ارکان خانه سینما میبایست توسط مجمع عمومی به تصویب برسد، مقام دعوت کننده موظف است حداقل ۱۰ روز قبل از تشکیل جلسه مجمع عمومی، گزارش یا برنامه خود را از طریق پایگاه اطلاع رسانی خانه سینما به اعضاء اطلاع دهد.
ماده ۱۹
نحوه اداره مجامع عمومی
۱. اعضای خانه سینما (دارندگان حق امضا مجاز تشکل) مکلفند قبل از برگزاری مجمع عمومی یک نفر نماینده تام الاختیار خود را جهت حضور در مجمع عمومی با ذکر مشخصات کامل معرفی نمایند. حضور همراه بدون داشتن حق رای و به صورت مستمع حداکثر ۳ نفر از طرف هر عضو بلامانع است.
۲. پس از به حدنصاب رسیدن و اعلام رسمیت جلسه مجمع عمومی توسط مقام دعوت کننده، بلافاصله هیأت رئیسه مجمع عمومی مرکب از رئیس، ناظر و منشی از بین اعضای حاضر با رأی اکثریت اعضاء انتخـاب و ادارة جلسه را بر عهــده خواهند گرفت.
۳. در صورتی که انتخابات در دستور جلسه مجمع عمومی باشد،هر یک از اعضاء خانه سینما می توانند حداکثر تا ۱۰ روز کاری رور قبل از برگزاری مجمع عمومی یک نماینده جهت نامزدی عهده دار شدن سمت مورد انتخاب به برگزار کنندگان مجمع عمومی به صورت کتبی معرفی کند. اعضا هیئت رئیسه مجمع عمومی نباید نامزد انتخابات موضوع دستور مجمع باشند.
۴. برگزار کنندگان مجامع عمومی عادی یا فوق العاده موظفند فهرست اسامی و مشخصات اعضای دارای حق رای خانه سینما را تهیه و پیش از آغاز مجمع عمومی، به امضای اعضای حاضر برسانند.
۵. هیات رئیسه مجمع، مکلفند در پایان رای گیری، پس از شمارش و قرائت آرا به ترتیب حائزان اکثریت آرا، اعضای اصلی و علی البدل هیئت رئیسه و نیز بازرس اصلی و علی البدل یا دیگر منتخبان را طی صورتجلسه تعیین نمایند.
۶. هرگاه در مجمع عمومی، شور و اخذ تصمیم در مورد موضوعات مطروحه در دستور جلسه خاتمه نیابد، هیات رئیسه مجمع با تصویب اکثریت اعضا می تواند اعلام تنفس نموده، تاریخ جلسه بعدی را که حداکثر از دو هفته متجاوز نباشد؛ معین کند. تمدید جلسه، نیاز به
دعوت و انتشار آگهی مجدد نخواهد داشت و نصاب لازم برای تشکیل جلسه همان نصاب قبلی است و در صورت عدم تشکیل، در مرحله بعدی، مجمع عمومی طبق روال مندرج در این اساسنامه برگزار خواهد شد.
۷. چنانچه اعضای شرکت کننده در مجمع عمومی ظرف یک هفته از تاریخ تشکیل مجمع عمومی با ذکر دلایل به چگونگی برگزاری مجمع عمومی و اتخاذ تصمیمات آن کتباً اعتراض نمایند، هیئت رئیسه مجمع مکلف خواهد بود، حداکثر ظرف یک هفته از پایان مهلت اعتراض، به آن رسیدگی و نتیجه را به نحو مقتضی به اطلاع اعضای معترض یا عند اللزوم کلیه اعضا برساند.
۸. چنانچه اعتراض رسیده وارد باشد، هیئت رئیسه مجمع، ابطال تصمیم متخذه مورد اعتراض را به مقام دعوت کننده اعلام تا به ترتیب مقرر در اساسنامه، تجدید مجمع عمومی، صورت پذیرد.
۹. نماینده معرفی شده عضو خانه سینما برای عضویت در ارکان تا 10 سال نمیتواند توسط عضو دیگر خانه سینما برای این سمت معرفی شود و نباید سابقه کیفری مؤثر در چهارچوب مقررات قانون مجازات اسلامی و حکمِ اجرا نشدة قطعیِ صادره از مراجع داوری خانه سینما را داشته باشند.
ماده ۲۰
وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی خانه سینما به شرح زیر است:
۱. استماع و رسیدگی به گزارش های عملیاتی – مالی هیئت رئیسه و بازرس.
۲. انتخاب اعضای هیئت رئیسه و انتخاب بازرس طبق ضوابط این اساسنامه.
۳. عزل هیئت رئیسه و بازرس.
۴. انتخاب سه عضو شورای صیانت.
۵. بررسی و تصویب آئین نامة هایی که به صلاحدید هیئت رئیسه به مجمع عمومی واگذار می شود.
۶. تصویب حق الزحمه اعضای هیئت رئیسه و بازرس.
ماده ۲۱
مصوبات « مجمع عمومی عادی» با رأی اکثریت مطلق حاضران در جلسه معتبر است.
تبصره ۱-انتخاب اعضای هیئت رئیسه و بازرس در مجامع عمومی با "اکثریت نسبی" آرا صورت خواهد پذیرفت.
تبصره۲-پیشنهاد عزل هیئت رئیسه و بازرس (موضوع بند ۳ ماده ۲۰)نیاز به رای سه چهارم اعضای حاضر در جلسه مجمع دارد.
ماده ۲۲
"مجمع عمومی فوق العاده" می تواند، در هر زمان از سال، به درخواست اکثریت مطلق اعضای هیئت رئیسه یا بازرس و یا نصفه به اضافه یک اعضای مجمع با ذکر دستور جلسه تشکیل می شود.
ماده ۲۳
جلسات مجمع عمومی فوق العاده با حضور سه چهارم اعضا رسمیت خواهد یافت.
ماده ۲۴
وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده خانة سینما (علاوه بر موارد پیش بینی شده در ماده 20 این اساسنامه ) به شرح زیر است:
۱. بررسی و تصویب تغییرات اساسنامه خانه سینما و ارائه آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
۲. بررسی پیشنهاد انحلال خانة سینما و در صورت تصویب تعیین مدیر تصفیه برای اخذ مجوزهای لازم.
۳. بررسی و تصویب منابع درآمد به نحوی که موازی فعالیتهای اعضای تشکل های صنفی عضو و مفاد اساس نامه خانه سینما نباشد.
ماده ۲۵
اعتبار تصمیمات متخذه در جلسات مجمع عمومی فوق العاده موکول به آرای موافق دو سوم اعضای حاضر در جلسه است.
تبصره - در مورد پیشنهاد «انحلال خانه سینما» رای چهار پنجم اعضای حاضر در جلسه لازم است.
فصل پنجم: هیئت رئیسه خانه سینما
ماده ۲۶
هیئت رئیسه خانه سینما دارای 7 عضو اصلی و 2 عضو علی البدل بوده که از بین نمایندگان اعضای خانه سینما با رای کتبی و مخفی در جلسه مجمع عمومی عادی،برای مدت 2 سال انتخاب می گردند.
تبصره ۱ – تجدید انتخاب اعضای هیئت رئیسه فقط برای یک دوره متوالی بلامانع است.
تبصره ۲ – تا تعیین و انتخاب هیئت رئیسة جدید، هیئت رئیسه موجود مسئول اداره امور جاری خانه سینما است.
ماده ۲۷
در صورت فوت، کناره گیری، حجر یا غیبت غیر موجه هر یک از اعضای اصلی هیئت رئیسه، اعضای علی البدل به ترتیب آرای مأخوذه جایگزین آنان می شوند.
تبصره ۱-غیبت غیر موجه عبارت است از:
۱.غیبت در سه جلسه عادی متوالی در صورتی که فاصله سه جلسه کمتر از سه ماه نباشد.
۲.غیبت در پنج جلسه رسمی غیر متوالی در طول یک سال.
تبصره۲ - استعفای عضو یا اعضای هیئت رئیسه باید در دبیرخانة هیئت رئیسه ثبت و رونوشت آن به بازرس ارائه شود. هیئت رئیسه باید در نخستین جلسه که حداکثر تا پانزده روز بعد و با دعوت از بازرس تشکیل می شود تصمیم خود را به عضو مستعفی اعلام کند.
ماده ۲۸
در صورت کاهش اعضاء (اصلی و علی البدل) هیئت رئیسه به کم تر از ۷ نفر، به هر یک از علل مندرج در ماده 27 این اساسنامه، تشکیل مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده برای انتخاب هیئت رئیسة جدید الزامی است.
ماده ۲۹
در صورت کاهش اعضای هیئت رئیسه (اصلی و علی البدل) به کم تر از ۹ نفر، در نخستین مجمع عمومی نسبت به ترمیم اعضا از میان تشکل های صنفی فاقد نماینده در هیئت رئیسه و بازرس اقدام می شود.
ماده ۳۰
اعضای هیئت رئیسه خانه سینما پس از انتخاب نمی توانند به طور همزمان رئیس رکن اداره کننده تشکل صنفی خود باشند.
ماده ۳۱
هیئت رئیسه در اولین جلسه و حداکثر در مدت چهل و پنج روز پس از انتخاب، رئیس، نایب رئیس، دبیر و سخنگوی هیات رئیسه را از اعضای خود انتخاب می کند.
تبصره - رئیس هیئت رئیسه خانة سینما هم زمان نمی تواند در دوایر دولتی مرتبط با سینما و تلویزیون پست مدیریتی داشته باشد.
ماده ۳۲
جلسات هیئت رئیسه با حضور چهار عضو اصلی رسمیت داشته و تصمیمات آن با حداقل چهار رأی موافق معتبر است.
ماده ۳۳
هیئت رئیسه در اولین جلسه رسمی خود مکلف است برنامه زمانی و مکان برگزاری جلسات عادی و نحوه دعوت از اعضای هیئت رئیسه را طی صورتجلسه ای به اطلاع اعضا برساند.
تبصره ۱ - در کلیة جلسات هیئت رئیسه صورت جلسه تنظیم و پس از امضای اعضای حاضر، در دفتر صورتجلسات هیئت رئیسه ثبت شده و مصوبات آن توسط رئیس یا نایب رئیس هیئت رئیسه برای اجرا به مدیر عامل ابلاغ و رونوشت آن به بازرس تسلیم می شود.
تبصره ۲ - جلسات فوق العاده به درخواست حداقل سه عضو هیئت رئیسه یا به درخواست مدیرعامل با ذکر مورد، تشکیل می شود.
تبصره ۳- در غیاب رئیس و نایب رئیس هیئت رئیسه در جلسات فوق العاده، ریاست سنی عهده دار تشکیل، اداره، امضاء و ابلاغ مصوبات هیئت رئیسه خواهد بود.
تبصره ۴- عدم حضور در جلسات فوق العاده به عنوان غیبت محاسبه نمیشود.
ماده ۳۴
وظایف و اختیارات هیئت رئیسه:
۱. هیئت رئیسه موظف است اهداف و سیاست های کلی خود را به نحو مقتضی به اطلاع اعضای خانة سینما برساند و سازوکاری فراهم کند که سیاست های مذکور با تعامل اعضا ارزیابی و نقد شود.
۲. هیئت رئیسه موظف است ظرف حداکثر دو ماه پس از انتخاب نسبت به استخدام مدیرعامل خانه سینما اقدام کند.
تبصره- تا زمانی که مدیر عامل خانه سینما منصوب نشده است رئیس هیئت رئیسه عهده دار وظایف مدیرعامل خواهد بود.
۳. بررسی و تصویب طرح ها و برنامه های اجرایی مرتبط با اهداف خانه سینما و بودجه های مربوطه.
۴. ایجاد تمهیدات لازم برای بررسی، تصویب و ابلاغ کلیه نظام های اجرایی و مدیریتی، طرح تشکیلات، شرح وظایف و آئین نامه های مورد نیاز برای اجرایی شدن مفاد اساسنامه خانه سینما.
۵. بررسی درخواست عضویت تشکل های صنفی جدید در چهارچوب مفاد اساسنامه خانة سینما و اعلام نظر به مجمع عمومی برای اتخاذ تصمیم نهایی.
۶. نصب و عزل و رد یا پذیرش استعفای مدیرعامل خانه سینما.
۷. بررسی و اظهار نظر در خصوص گزارش ادواری عملکرد مدیرعامل.
۸. تهیه و تنظیم تراز مالی و گزارش عملکرد هیئت رئیسه و ارسال آن همراه گزارش بازرس به تشکل های صنفی عضو، حداقل پانزده روز پیش از تشکیل مجمع عمومی عادی.
۹. اتخاذ تصمیم در خصوص عضویت و شرکت در مجامع داخلی و بین المللی.
۱۰. تعیین و معرفی صاحبان امضای مجاز اسناد تعهدآور.
۱۱. معرفی نمایندگان خانه سینما برای مشارکت و حضور در کلیه شوراها، مراکز کارشناسی و تصمیم گیری مرتبط با تولید، توزیع و نمایش فیلم و دستگاههای نظارتی و قضایی با تعامل و تبادل نظر مستمر و موثر تشکل های صنفی ذیربط.
۱۲. تعیین دستمزد مدیرعامل و اعضای هیئت ها و شوراهای منتخب مجمع عمومی یا هیئت رئیسه و نیز فوق العاده حقوق رئیس هیئت رئیسه.
۱۳. پیشنهاد دستمزد بازرس و اعضای هیئت رئیسه برای تصویب به مجمع عمومی.
۱۴. پیشنهاد لغو عضویت اعضا به مجمع عمومی با ذکر دلایل.
۱۵. تعلیق و لغو تعلیق عضویت اعضا.
تبصره – در صورت تخلف تشکل های صنفی عضو از اهداف و وظایف تعیین شده در اساسنامه و آئین نامه های خانه سینما، هیئت رئیسه می تواند عضویت تشکل صنفی متخلف را تا برگزاری نخستین مجمع عمومی (براساس آئین نامه مصوب مجمع عمومی) به حالت
تعلیق درآورده و گزارش آن را همراه با گزارش بازرس برای اخذ تصمیم به مجمع عمومی ارائه کند.
۱۶. ایجاد تمهیدات لازم برای رعایت حقوق متقابل مادی و معنوی اعضای تشکل های صنفی مختلف بخش های تولید، توزیع و نمایش به ویژه تنظیم و ارائة قراردادهای الگو.
۱۷. فراهم آوردن ساز و کار لازم برای حصول اطمینان از صحت انتخابات و عملکرد تشکل های صنفی عضو بر اساس اساسنامه و آئین نامه های تشکل صنفی مربوطه.
۱۸. تشکیل کمیته های تخصصی برای تسهیل اجرای مصوبات و تحقق مفاد اساسنامه و آئین نامه های مصوب خانه سینما.
۱۹. اعضاء هیئت رئیسه حق واگذاری وظایف خود را در حوزه سیاستگذاری و تصویب پروژه ها و طرحها ندارند.
۲۰. بررسی و تصویب منابع درآمدی و تعیین حق ورودی و عضویت سالانه اعضاء
ماده ۳۵
با تغییر هیئت رئیسه خانه سینما به موجب مفاد این اساسنامه، هیئت رئیسه پیشین موظف است بلافاصله کلیه اسناد، مدارک، وجوه و اوراق بهادار را طی صورت جلسه یی به هیئت رئیسة جدید تحویل دهد.
ماده ۳۶
وظایف و اختیارات رئیس هیئت رئیسه عبارت است از:
۱. دعوت اعضاء به حضور در جلسات هیئت رئیسه و اعلام آن به بازرس.
۲. تشکیل و ادارة جلسات هیئت رئیسه.
۳. امضاء و ابلاغ مکاتبات و مصوبات هیئت رئیسه.
۴. پیگیری و نظارت بر اجرای مصوبات و گزارش آن به هیئت رئیسه.
۵. دعوت به تشکیل و ریاست جلسات « شورای صیانت».
۶. ترتیب ارجاع دعاوی مرتبط با دیوان داوری خانه سینما، برای رسیدگی و صدور حکم مقتضی.
۷. شرکت در جلسات و نشست های مرتبط با سینما به نمایندگی از سوی هیئت رئیسه به منظور تحقق اهداف خانه سینما و ارائه گزارش آن به هیئت رئیسه.
۸. عقد قرارداد استخدام مدیرعامل.
فصل ششم: مدیرعامل
ماده ۳۷
مدیرعامل خانه سینما به عنوان بالاترین مقام اجرایی، توسط هیئت رئیسه انتخاب و استخدام می شود.
تبصره ۱- مدیرعامل نمی تواند از میان اعضای هیئت رئیسه انتخاب شود.
تبصره ۲ - ماموریت مدیر عامل حداکثر برای دو دوره متوالی بلامانع است.
ماده ۳۸
مشخصات مدیرعامل:
۱. التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی.
۲. نداشتن سابقة کیفری مؤثر در چهارچوب مقررات قانون مجازات اسلامی به تائید مراجع ذیصلاح.
۳. نداشتن حکم اجرا نشده محکومیت قطعی صادره از هیئت داوری خانه سینما.
۴. عدم اشتغال به مشاغل دولتی و مشاغلی که موجب تعارض با خانه سینما می گردد.
ماده ۳۹
وظایف و اختیارات مدیرعامل:
۱. مدیرعامل صرفا یک مدیر اجرایی است.
۲. انجام امور اجرایی اعم از اداری، فرهنگی و مالی خانه سینما در چهارچوب مصوبات هیئت رئیسه و امضای قراردادهای استخدامی کارکنان مورد نیاز خانه سینما.
تبصره- مصاحبه ها، اظهار نظرها و صدور بیانیه ها نیز مشمول مصوبه هیئت رئیسه است.
۳. ارائه طرح ها و برنامه ها و نظام نامه های اجرایی منطبق با اهداف تشکل های صنفی برای تصویب هیئت رئیسه.
۴. نصب و عزل مدیران بخش های اجرایی خانه سینما با مجوز و تائید هیئت رئیسه خانه سینما.
۵. امضای قراردادها با اشخاص حقیقی و حقوقی در چهارچوب مصوبات هیئت رئیسه.
۶. در صورت تفویض اختیار،امضای هرگونه اوراق و اسناد تعهدآور با رعایت بند ۱۰ ماده ۳۴.
۷. تهیه و ارائه گزارش ماهانه پیشرفت امور اجرایی و تراز مالی در پایان هر دوره مالی به هیئت رئیسه.
۸. نمایندگی خانه سینما و تشکل های صنفی عضو در مراجع قضایی و استخدام وکیل دادگستری با تائید و انتخاب هیئت رئیسه خانه سینما جهت طرح و اقامه دعوی حقوقی و شکایت کیفری علیه کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و دفاع و پاسخگویی به دعاوی و شکایات مطروحه علیه خانه سینما.
۹. در صورت لزوم مدیرعامل می تواند با تصویب هیئت رئیسه بخشی از اختیاراتش را به مدیران اجرایی که مورد تائید هیئت رئیسه باشند، تفویض کند.
ماده ۴۰
در صورت انقضای مدت مسئولیت مدیر عامل، تداوم فعالیت وی با نظر موافق هیئت رئیسه، تا تعیین مدیرعامل جدید بلامانع است.
فصل هفتم : بازرس
ماده ۴۱
مجمع عمومی عادی خانه سینما از میان نامزدهای معرفی شده توسط اعضا که نامزدی خود را اعلام کرده باشند یک عضو را به عنوان بازرس اصلی و یک عضو دیگر را به عنوان بازرس علی البدل برای مدت یک سال مالی انتخاب می کند.
شرایط نامزدی بازرس در مجمع عمومی:
۱. داشتن شرایط مندرج در ماده های دوازده و سی و هشت .
۲. داشتن حداقل چهل سال سن.
ماده ۴۲
نماینده عضو معرفی شده بعنوان بازرس باید شرایط مندرج در ماده های دوازده و سی و هشت را داشته باشد.
ماده ۴۳
بازرس خانه سینما پس از انتخاب نمی تواند به طور همزمان بازرس تشکل صنفی خود باشد.
ماده ۴۴
وظایف و اختیارات بازرس:
۱. نظارت بر انطباق مصوبات هیئت رئیسه با مفاد اساسنامه خانه سینما.
۲. مراجعه به کلیه دفاتر، پرونده ها، اسناد و پیمان های خانة سینما با اطلاع رئیس هیئت رئیسه.
۳. حق حضور در کلیة جلسات هیئت رئیسه بدون داشتن حق رأی.
۴. نظارت برعملکرد مالی و تنظیم و ارائة گزارش در مورد گزارش عملیاتی- مالی هیئت رئیسه به مجامع عمومی.
۵. ارائه تذکرات شفاهی و کتبی بر مبنای مفاد اساسنامه و آئین نامه های مصوب خانه سینما به هیات رئیسه در موارد مقتضی.
۶. بازرس می تواند در صورت لزوم به فراخوان مجمع عمومی عادی و فوق العاده اقدام کند.
ماده ۴۵
در صورت فوت یا استعفا یا حجر بازرس اصلی، بازرس علی البدل وظایف محوله را به عهده خواهد گرفت.
تبصره ۱ – استعفای بازرس کتبی است که باید در دبیرخانه خانة سینما ثبت شود و به اطلاع هیئت رئیسه و بازرس علی البدل برسد.
تبصره ۲ – چنانچه بازرس علی البدل حداکثر تا یک ماه پس از دعوت به کار، شروع به کار خود را اعلام نکند و یا از سمت بازرسی اعلام انصراف دهد، هیئت رئیسه موظف است نسبت به برگزاری مجمع عمومی برای انتخاب بازرسان اقدام کند.
تبصره ۳ – بازرس نمی تواند از تشکل صنفی انتخاب شود که همزمان عضوی از آن تشکل صنفی در ترکیب هئیت رئیسه حضور دارد.
تبصره ۴ – بازرس خانه سینما همزمان نمی تواند در دوایر دولتی مرتبط با سینما، پست مدیریتی داشته باشد.
فصل هشتم: داوری و صیانت حرفه ای
ماده ۴۶
به منظور حفظ شأن فرهنگی و هنری دست اندرکاران هنر صنعت فیلم ایران و صیانت از حیثیت حرفه ای آنها و جلوگیری از طرح دعاوی در محاکم دادگستری و به منظور تسهیل حل و فصل اختلافات و دعاوی میان اعضای تشکل های صنفی خانه سینما و یا دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی که اختلاف مطروحه مربوط به فعالیت های سینمایی آنان باشد ، مراجع داوری در خانه سینما تشکیل می گردند.
ماده ۴۷
آئین نامه مراجع داوری مشتمل بر تعداد، شرایط انتخاب داوران، مدت فعالیت و آئین رسیدگی آنان مطابق با قوانین و مقررات موضوعه کشور توسط هیئت رئیسه تهیه و به تنظیم خواهد شد.
ماده ۴۸
تشکلهای خانه سینما و اعضای آنها ضمن پذیرش عضویت، کلیه اختلافات خود با موضوع تولید، پشتیبانی، اکران، پخش و انتشار انواع فیلم و سریال و ... به طور کلی موارد مربوط به آن، اعم از اختلاف با دیگر تشکلها یا اعضای آنها و یا اشخاص ثالث خارج از خانه سینما را به داوری و حکمیت مرجع داوری خانه سینما ارجاع می کنند. مگر آنکه طرفین در قراردادهای خود طریق دیگری را برای حل و فصل اختلاف مشخص کرده باشند.
ماده ۴۹
ابلاغ رای داوری به طرفین هر اختلاف به صورت حضوری یا حاملهای الکترونیکی و یا هر طریق دیگری که مدیرعامل خانه سینما لازم بداند، خواهد بود. گواهی مدیرعامل خانه سینما ملاک ابلاغ خواهد بود.
ماده ۵۰
احکام صادره قطعی است و نباید با قوانین حقوقی و کیفری جاری کشور مغایرت داشته باشد.
ماده ۵۱
احکام قطعی صادره از مراجع داوری خانه سینما برای کلیه اعضاء و تشکل های صنفی خانه سینما لازم الاتباع است.
ماده ۵۲
شورای صیانت خانه سینمای ایران که به اختصار «شورای صیانت» نامیده می شود، متشکل از اشخاص زیر است:
۱. رئیس هیئت رئیسه .
۲. رئیس مرجع داوری.
۳. سه نفرازشخصیت های معتمد وصاحب نام سینمای ایران به انتخاب مجمع عمومی خانه سینما.
۴. یک نفر حقوقدان آشنا به مسائل مرتبط با سینما به انتخاب هیئت رئیسة خانة سینما و به تناسب موضوع.
۵. نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
تبصره: در صورتی که اقدام شخص یا اشخاصی به شان و حیثیت و جایگاه فرهنگی و هنری سینمای ایران خدشه وارد کند، شورای صیانت موظف است بنا به درخواست هر یک از اعضاء جهت بررسی و اخذ تصمیم مقتضی تشکیل شود.
فصل نهم: امور مالی خانه سینما
ماده ۵۳
سال مالی خانه سینما منطبق با سال شمسی است و از ابتدای فروردین ماه هر سال آغاز و پایان اسفند ماه همان سال ختم می شود.
ماده ۵۴
منابع مالی خانه سینما عبارتند از:
۱. حق عضویت اعضا بر مبنای آیین نامه های مصوب هیئت رئیسه.
۲. کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
۳. کمک های دریافتی از مؤسسات عمومی و خصوصی و اشخاص حقیقی و حقوقی و قبول هبه به شرط حفظ استقلال خانة سینما.
۴. درآمدهای ناشی از فعالیت ها و مشارکت های خانه سینما و سایر درآمدهای اتفاقی.
۵. تخصیص ده درصد (10% ) از بودجه سالانة اختصاصی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت کمک به موسسات غیر دولتی که هر سه ماه یک بار با اعمال نظارت مالی آن وزارت به خانه سینما پرداخت خواهد شد.
ماده ۵۵
ناظر مالی خانه سینما:
۱-ناظر مالی خانه سینما با حکم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب می شود. نظارت به نحوة هزینه کرد وجوه یاد شده، حسابرسی و در نهایت تائید اسناد هزینه شده و همچنین امضاء کلیه اسناد تعهدآور تا میزان سقف تمامی کمک های مالی وزارت ارشاد به خانه سینما به عهده ناظر مالی مذکور است.
۲- خانه سینما به طور سالانه توسط یکی از موسسات حسابرسی رسمی کشور مورد حسابرسی قرار می گیرد و یک نسخه از گزارش مربوطه به مجمع عمومی خانه سینما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال می گردد.
فصل دهم: سایرمقررات
ماده ۵۶
در صورت انحلال و تصفیه حقوقی خانه سینما، کلیه اموال و دارایی های آن پس از تصویب مجمع عمومی فوق العاده در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار خواهد گرفت.
ماده ۵۷
این اساسنامه مشتمل بر ۵۷ ماده در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۰۱ اصلاح ، تکمیل و به تصویب مجمع عمومی خانه سینما رسید .
فصل اول : اصول کلی
ماده 1 :
اختلافات مرتبط با فعالیتهای سینمایی اعضای تشکل های صنفی خانه سینما و یا دیگر افراد فعال در جامعه سینمایی ایران و در محدوده قراردادهای تنظیمی فی مابین ، موضوع داوری را در چارچوب این آئین نامه شامل می شود. در صورت ارجاع این دعاوی به خانه سینما و یا حکم قرار گرفتن مراجع داوری خانه سینما و پذیرش رأی داوران از ناحیه اصحاب دعوا ، رسیدگی بر اساس مقررات باب داوری در قانون آئین دادرسی مدنی و مقررات مربوطه صورت می گیرد.
تبصره : با توجه به بروز اختلافات حقوقی میان عوامل و دست اندرکاران تهیه ، تولید و ساخت توزیع و نمایش آثار سینمایی و لزوم برخورد مناسب صنفی و حقوقی با این مسایل در جهت حل و فصل شدن به موقع شان در جامعه اصناف سینمایی ، اقتضاء می کند که اعضای تشکلهای خانه سینما در متن قراردادهای تنظیمی فی مابین ، موضوع حکمیت را پیش بینی و مراجع داوری خانه سینما ( هیأت داوری و شورای عالی داوری ) را به عنوان داور مرضی الطرفین جهت رسیدگی به اختلافات فی مابین و صدور رأی نهایی و قطعی و لازم الاجرا تعیین نمایند.
ماده 2 :
مراجع داوری خانه سینما عبارتند از :
الف ) هیأت داوری
ب ) شورای عالی داوری
ماده 3 :
شرایط عضویت در مراجع داوری بشرح زیر می باشد:
الف ) عضویت در یکی از صنوف خانه سینما
ب )داشتن حداقل 15 سال سابقه و حسن شهرت در مجموعه صنفی خود و جامعه سینمایی که با تشخیص شورای مرکزی صنف مربوطه و تأیید هیئت مدیره خانه سینما احراز می شود.
پ )دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل دیپلم متوسطه
ت ) دارا بودن حداقل چهل سال سن
ماده 4 :
عضویت اشخاص مشروحه ذیل در ترکیب هیأت داوری و شورای عالی داوری ممنوع است .
الف ) اشخاصی که مفاد احکام قطعی صادره از مراجع داوری خانه سینما نسبت به خود را اجرا نکرده اند .
ب ) قضات و کارمندان اداری شاغل در محاکم قضایی
پ ) اشخاصی که دارای محکومیت مؤثرکیفری باشند.
ت ) اشخاصی که به موجب حکم قطعی دادگاه و یا در اثر آن از داوری محروم شده اند.
تبصره 1 : حضور اشخاص مندرج در بند پ این ماده به عنوان عضو ناظر و بدون حق رأی ، بلامانع است.
تبصره2 : حضور مشاورین حقوقی و وکیل خانه سینما در جلسات هیأت داوری و شورای عالی داوری جهت مشورت و بررسی ابعاد حقوقی دعاوی مورد رسیدگی و انطباق با موازین قانونی و رویه های قضایی جاری ، بنا بر دعوت ریاست هیأت یا شورای بدون داشتن حق رأی بلامانع است .
تبصره3 : احراز موانع منع مندرج در بند های ب ، پ ، ت و ث بر عهده هیأت مدیره خانه سینما می باشد.
فصل دوم – شورای عالی داوری
ماده 5 :
شورای عالی داوری متشکل از نمایندگان معرفی شده از سوی کلیه صنوف خانه سینما از هر صنف یک نفر که براساس ماده 3 معرفی شده باشند برای دو سال در عضویت این شورا خواهد بود .
تبصره1 : نماینده هیئت مدیره خانۀ سینما در هیئت داوری، در شورای عالی داوری بدون حق رأی حضور خواهد داشت.
تبصر2 : در صورتی که یکی از اعضاء منتخب شورای عالی به علت استعفاء ( پس از طرح اولیه در جلسه شورا و تصویب آن با اکثریت مطلق آراء ) یا بیماری یا غیبت غیر موجه بیش از سه جلسه متوالی به درخواست کتبی هیئت رئیسه شورا و تصویب اعضاء شورا در اولین جلسه از عضویت شورا کنار برود ، صنف مربوطه مکلف است شخص دیگری را برای عضویت در شورا معرفی کند که مدت عضویت وی ادامه عضویت نفر قبلی خواهد بود .
تبصره 3 : فراخوان دعوت از صنوف عضو جهت معرفی اعضاء شورای عالی داوری حداقل یک ماه قبل از پایان هر دوره از جانب رئیس هیئت مدیره انجام می گیرد .
ماده 6 :
وظایف شورای عالی داوری عبارت است از :
الف ) رسیدگی به درخواست تجدیدنظر از آراء صادره از هیئت داوری به درخواست رئیس شورایعالی داوری یا رئیس هیات مدیره خانه سینما ظرف یک هفته پس از ابلاغ رای.
تبصره 1 : شورای عالی داوری می تواند در صورت مشاهده ایرادات شکلی و اشکالات ماهوی در رأی بدوی، ضمن اصلاح یا نقض رأی تجدید نظر خواسته رأساٌ نسبت به صدور رأی مقتضی اقدام و یا عنداللزوم پرونده را برای رسیدگی مجدد به هیئت داوری اعاده می نماید .
تبصره 2: پرونده های ارجاعی از هیأت داوری ابتدا توسط هیئت رئیسه شورای عالی داوری مورد بررسی قرار می گیرد و سپس نقطه نظرات این هیئت در جلسه شورای عالی داوری برای هیئت عمومی شورا قرائت و بحث و بررسی لازم معمول و نهایتاً رأی گیری صورت خواهد گرفت .
تبصره 3: بررسی و تحقیق در موارد عمومی اختلافات مطروحه جهت تدوین آئین نامه های پیشنهادی هیئت و شورای عالی داوری و توصیه های لازم به هیئت مدیره خانه سینما جهت پیشگیری از بروز اختلافات جامعه سینمایی .
ب ) همکاری و هماهنگی با هیئت مدیره خانه سینما و مجموعه معاونت سینمایی وزارت ارشاد اسلامی و ادارات تابعه آن ، جهت کسب و احراز تضمینهای لازم برای اجرای احکام صادره ، در چارچوب اساسنامه خانه سینما ، آئین نامه ها و دستورالعملها و مصوبات مجمع عمومی خانه سینما.
پ ) رفع هر گونه ابهام از احکام صادره .
ماده 7:
جلسات شورای عالی داوری با حضور دو سوم اعضایی که دارای حق رأی هستند ء رسمیت خواهد یافت .
ماده 8 :
احکام صادره از سوی شورای عالی داوری با اکثریت آراء اتخاذ می شود و این احکام قطعی و در چارچوب مقررات مبحث داوری قانون آئین دادرسی مدنی دادگاههای عمومی و انقلاب قابل اجرا است .
تبصره :اعضاء هیئت داوری حاضر در جلسات شورای عالی داوری ، نسبت به تجدید نظر خواهی های بعمل آمده از احکام بدوی حق رأی ندارند و صرفاً در موارد لازم توضیح خواهند داد.
ماده9 :
شورای عالی داوری در نخستین نشست هر دوره ، از میان اعضای خود اقدام به انتخاب هیئت رئیسه ای متشکل از رئیس شورا ، نایب رئیس و دبیر شورا برای مدت دو سال خواهد کرد .
تبصره : چنانچه هر یک از اعضاء هیئت رئیسه بنا به جهات و با استفاده از وحدت ملاک تبصره ذیل ماده 17 این آئین نامه برکنار شود ، شورا نسبت به انتخاب فرد جدید از بین خود اقدام می کند .
ماده10:
جلسات شورای عالی داوری به تشخیص هیئت رئیسه و به دعوت رئیس شورای عالی داوری تشکیل خواهد شد .
تبصره :رئیس هیأت مدیره خانه سینما در مواقع ضروری می تواند تشکیل جلسه شورای عالی داوری را با ذکر مورد یا موارد خواستار شود .
ماده 11 :
شورای عالی داوری می تواند با تقاضای کتبی حداقل یک چهارم از اعضاء و کسب اکثریت مطلق آراء حاضرین ( هیئت رئیسه در این مورد حق رأی نخواهد داشت ) نسبت به تجدید انتخابات هیئت رئیسه شورای عالی داوری اقدام نماید .
ماده12 :
تصویب و اصلاح آئین نامه های داخلی مربوط به شورای عالی و هیئت داوری ، از وظایف شورای عالی داوری بوده و با رأی سه چهارم کلیه اعضاء لازم الاجرا خواهد بود .
ماده13:
مدت رسیدگی به پرونده های مطروحه در مراجع داوری ( هیئت داوری و شورایعالی داوری) از تاریخ ارجاع تا صدور رأی نهایی و قطعی ، حداکثر شش ماه است و مراتب طی صورتجلسه ای در بدو امر ، به طرفین دعوی تفهیم می شود و از آنها امضاء گرفته خواهد شد.
تبصره1 : مدت داوری با تراضی و توافق طرفین ، می تواند افزایش پیدا کند .
تبصره2 : مرحله اعاده دادرسی ، به مصابه رسیدگی مستقل خواهد بود و مهلت رسیدگی مقرر در این ماده را (منتزع از مراحل رسیدگی قبلی) شامل خواهد شد.
ماده14:
احکام هیئت داوری و شورای عالی داوری ، با تائید مشاور حقوقی خانه سینما ابلاغ می گردد . در صورت عدم تائید آراء از ناحیه مشاور حقوقی ، پرونده با ذکر صریح مورد یا موارد اشکال حقوقی شکلی و ماهوی ، به هیئت یا شورای عالی داوری اعاده می شود .
در صورت باقی ماندن هیئت یا شورای عالی داوری به رأی خود ، رأی شورای مشترک متشکل از هیئت رئیسه شورای عالی داوری و هیئت داوری و هیئت مدیره خانه سینما با حضور و نظر مشورتی مشاور یا مشاورین حقوقی خانه سینما ، مناط اعتبار و فصل الخطاب خواهد بود .
تبصره : در حالت اخیر ، رأی نهایی صادره به امضای رئیس شورای عالی داوری خواهد رسید و اعضای حاضر در شورا و هیأت های مذکور ، ذیل پیشنویس حکم را امضاء می کنند.
ماده 15:
طرح و انتشار موارد مطروحه در ارکان داوری از جانب هیچیک از اعضای شورای عالی و هیئت داوری مجاز نخواهد بود . در صورت تحقق این امر ، سمت عضو متخلف زایل خواهد شد . در مواردی که انعکاس موضوع با ملاحظه جمیع جهات صنفی ، فردی و اخلاقی و با تصویب اکثریت روسای هیئت مدیره خانه سینما ، شورای عالی و هیئت داوری به مصلحت باشد ، مراتب از طریق دبیر شورای عالی داوری انجام می پذیرد .
فصل سوم : هیأت داوری
ماده16 :
اعضاء هیأت داوری متشکل از 5 نفر خواهد بود که 4 نفر از آنها با رأی مخفی شورای عالی داوری از میان کل اعضاء شورا برای مدت 2 سال انتخاب خواهند شد و یک نفر به انتخاب هیئت مدیره بعنوان عضو هیئت داوری با حق رأی معرفی می شود. دو نفر اعضاء علی البدل به ترتیب کسب آراء بیشتر از 4 نفر اول تعیین خواهند شد.
تبصره 1 :از نماینده معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که آشنا به مباحث حقوقی بوده و شناخت کافی نسبت به اهالی مختلف صنوف سینمایی داشته باشد، به عنوان ناظر و بدون حق رأی در جلسات هیأت داوری و شورای عالی داوری دعوت به عمل می آید.
تبصره2 : انتخاب مجدد اعضاء هیأت داوری بلامانع است
ماده 17 :
هیأت داوری در نخستین نشست از میان خود یک نفر را به عنوان رئیس ، یک نفر نایب رئیس و یک نفر را به عنوان دبیر هیأت با رأی اکثریت نسبی کلیۀ اعضاء برای مدت دو سال انتخاب می کند.
تبصره 1 : در صورت استعفاء ، فوت یا غیبت غیر موجه هر یک از اعضاء هیأت داوری بیش از سه جلسه متوالی ، عضو علی البدل جانشین آنها خواهد شد. در این صورت بلافاصله بنا به درخواست کتبی رئیس شورای عالی داوری خانه سینما ، جلسه ای فوق العاده برای دعوت داوران علی البدل تشکیل خواهد شد. مدت عضویت داوران علی البدل انتخاب شده تا پایان دورۀ هیأت داوری مربوطه می باشد و مرجع تشخیص غیبت غیر موجه ، هیئت رئیسه شورای عالی داوری خواهد بود.
تبصره 2 : در صورت استعفاء یا فوت بیش از دو نفر از داوران اصلی هیأت داوری ، شورای عالی داوری موظف است در نخستین جلسه شورا نسبت به تجدید انتخاب هیأت داوری اقدام نماید.
تبصره 3 : در صورتی که عضو برکنار شده سمتی در هیأت داوری داشته باشد ، انتخاب مجدد در جهت تعیین آن عضو انجام خواهد شد.
ماده 18 :
هیأت داوری ملزم به رسیدگی به دعاوی ارجاع شده از ناحیه دفتر هیأت مدیره خانه سینما است .
.تبصره : چنانچه طرفین دعوی عضو خانه سینما نباشند، اما در قرارداد فی مابین ، مراجع داوری خانه سینما را به عنوان مرجع حل اختلاف و حکمیت تعیین کرده باشند و موضوع اختلاف در چارچوب ماده یک این آئین نامه باشد، هیأت داوری به دعوای مطروحه رسیدگی خواهد کرد.
ماده 19 :
ظرف یک هفته پس از ارجاع دعوی به هیأت داوری ، زمان رسیدگی در دفتر تعیین اوقات رسیدگی توسط دفتر مراجع داوری تعیین و به طور کتبی با درج عبارت « در صورت عدم حضور تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد شد » به طرفین دعوی ابلاغ خواهد شد.
تبصره 1 : تصویر شکوائیه و مدارک استنادی خواهان ، همراه با اعلام وقت رسیدگی حداقل یک هفته قبل از جلسۀ رسیدگی به طرف مقابل ابلاغ خواهد شد.
تبصره2 : عدم حضور هر یک از طرفین دعوا یا نمایندگان قانونی آنها در جلسه مقرر بدون عذر موجه (با لحاظ ابلاغ وقت رسیدگی به خوانده و آگاهی او از موضوع دعوا ) ، در جلسه تعیین شده ، مانع از رسیدگی و اتخاذ تصمیم نخواهد بود.
تبصره3 : در مواردی که نیاز به اخذ توضیح از خواهان باشد و نامبرده پس از دو بار دعوت ( بدون عذر موجه ) در جلسات مقرر حاضر نشود ، چنانچه بر اساس اسناد و مدارک موجود بتوان در ماهیت دعوا رأی داد ، حکم مقتضی صادر و در غیر این صورت ، دعوای مطروحه موقتاٌ مختومه اعلام خواهد شد.
تبصره4 : رئیس هیأت داوری بر حسب ضرورت می تواند تصمیم مقتضی مبنی بر رسیدگی به پرونده های مهم و حساس به صورت خارج از نوبت را اتخاذ نماید .
تبصره 5 : هرگاه ضمن رسیدگی مسائلی کشف شود که مربوط به وقوع یکی از جرایم عمومی باشد و نتیجه رسیدگی به آن اتهام در رأی داوری موثر باشد و تفکیک جهات مدنی از جزایی ممکن نباشد ، رسیدگی متوقف و پرونده در بخش کیفری به مراجع ذیصلاح قانونی ارجاع داده می شود و ادامه رسیدگی پس از حصول نتیجه و صدور رأی قطعی در این خصوص انجام خواهد شد . در صورتی که جنبه کیفری و مدنی پرونده قابل تفکیک باشد ، داوران تا حصول نتیجه قطعی به رسیدگی خود ادامه خواهند داد و به محض اطلاع از احتمال وقوع جرم ، موضوع را به مراجع ذیصلاح قضایی اعلام خواهند نمود در وضعیت تشریح شده در این تبصره ، رعایت مدت تعیین شده در ماده 13 منتفی است .
تبصره 6: در تشخیص جرم بودن موضوع ، نظر افراد مندرج در تبصره های 1 و 2 ماده 4 ، ملاک عمل خواهد بود .
تبصره 7 : ادعای جعل و تزویر در سند یا انکار و تردید سند ، مشمول مفاد تبصره های 4 و 5 نیست . در این موارد ، داوران خانه سینما ابتدا با ارجاع امر به کارشناسان رسمی دادگستری در رشته جعل ، خط و امضاء و اثر انگشت ، حدود اصالت یا عدم اصالت سند مورد نظر را بررسی و سپس وارد ماهیت موضوع خواهند شد .
ماده 20 :
هیئت داوری می تواند جلسه رسیدگی را به خواست توأم اصحاب دعوا یا صرفاً خواهان ، فقط برای یکبار ، حداکثر تا مدت 6 ماه به تاخیر بیاندازند .
ماده 21:
هیئت داوری رسیدگی به اختلافات مطروحه را بر اساس مفاد قراردادهای منعقده میان طرفین ، اظهارات و مدارک و مستندات ابرازی آنها ، جهات فنی و حرفه ای موضوع و جنبه های حقوقی مرتبط با آن ، انجام داده و نسبت به صدور رأی اقدام خواهند نمود .
ماده22 :
هیئت داوری در جلسات رسیدگی به دعاوی مطروحه ، در صورت لزوم از نمایندگان هر یک از تشکلهای مرتبط با اختلاف ، برای ارائه نظریات حرفه ای و فنی درباره موضوع دعوت می نمایند . افراد یاد شده در جلسات تصمیم گیری ، حق رأی نخواهند داشت . همچنین داوران هیئت داوری می توانند از تمامی کسانیکه به تشخیص هیئت از موضوع پرونده آگاهی و یا در آن دخالت دارند ، به عنوان مطلع دعوت به عمل آورد .
ماده23 :
هیئت داوری می تواند در صورت لزوم ، از نظرات مشورتی کارشناسان فنی و حقوقی و اهل خبره ( ولو صنوف خانه سینما ) در رسیدگی به جهات مختلف موضوع مورد اختلاف ، استفاده نمایند .
تبصره : هزینه های مترتب بر اجرای موضوع ماده 23 که بر اساس تعرفه یا شاخص عرفی از ناحیه هیأت تعیین خواهد شد ، از سوی خواهان پرداخت می شود و متعاقباً در صورت محکومیت خوانده ، این هزینه ها نیز جزء محکومیت وی در حکم صادره منظور خواهد شد.
ماده24:
دعاوی متعددی که بر علیه یک شخص در ارتباط با یک پروژه سینمائی مطرح می شود ، همگی توأماً مورد رسیدگی قرار می گیرند و هیأت داوری رسیدگی توأم این پرونده ها را طی صورتجلسه ای تصریح می نماید .
ماده25:
جلسات هیئت داوری حداقل یک بار در هفته به دعوت رئیس یا نایب رئیس هیئت تشکیل می شود . رئیس هیئت داوری می تواند شخصاًَ یا به توصیه سایر اعضاء و با توجه به کثرت و اهمیت دعاوی، تشکیل جلسات بیشتری را تقاضا کند .
ماده26 :
جلسات هیئت داوری با حضور حداقل سه نفر از پنج نفر که حضور رئیس یا نایب رئیس در آن الزامی است ، رسمیت خواهد یافت .
صدور حکم موکول به کسب حداقل سه رأی خواهد بود .
ماده27 :
رئیس هیئت داوری بر اساس کثرت پرونده های ارجاعی پس از اخذ موافقت رئیس شورای عالی
می تواند با دعوت کتبی یکی از اعضاء علی البدل، اعضاء هیئت را به دو گروه سه نفره برای رسیدگی به پرونده های ارجاعی تقسیم نماید .
ماده 28:
در موارد زیر ، داوری متوقف و پرونده مختومه اعلام می شود :
1- استرداد دعوی از سوی خواهان
2 - رضایت کتبی طرفین دعوی
3- فوت یا حجر یکی از طرفین دعوی
تبصره: وراث و قیم قانونی طر ف دعوی متوفی یا محجور ، می توانند ادامه رسیدگی را از داوران خانه سینما درخواست کنند .
ماده 29:
دعاوی زیر قابل ارجاع به هیئت های داوری نیست :
الف ) دعوای ورشکستگی
ب )جرایم کیفری مرتبط با قرارداد .
تبصره : مرجع تشخیص عناوین مندرج در بندهای الف و ب ماده اخیرالذکر ، هیئت داوری با تأیید مشاور حقوقی خانه سینما خواهد بود.
ماده30:
رعایت موارد زیر در آراء داوران الزامی است :
الف ) رأی صادره مستند و متکی به اسناد ، شواهد و و دلائل متقن باشد .
ب )رأی صادره فقط محدود به موضوع داوری ( موضوع مورد اختلاف ) و طرف های دعوی یا اختلاف باشد .
پ ) در رأی صادره باید موضوع حقوق طرفین جهت درخواست تجدیدنظر نسبت به رأی صادره و ارجاع امر به شورایعالی داوری ظرف مدت مقرر قید گردد .
ماده31:
صورتجلسه اظهارات اصحاب دعوی و گواهان دعوت شده و یا غیبت آنان و هم چنین اظهارات اعضاء هیئت و شورای عالی داوری در جلسات هیأت داوری و شورای عالی داوری باید به وسیله دبیر جلسه نوشته و به امضاء اعضاء و افراد حاضر برسد .
ماده32:
آراء صادره به وسیله هیئت داوری از طریق دفتر هیئت داوری به طرفین دعوی ابلاغ می شود.
فصل چهارم : اعاده دادرسی
ماده 33:
نسبت به آراء قطعیت یافته داوری خانۀ سینما، چنانچه پس از صدور حکم ، اسناد و مدارکی به دست آید که ثابت شود در جریان رسیدگی و دادرسی مکتوم مانده و در اختیارداوران قرار نگرفته است ، می توان درخواست اعاده دادرسی نمود .
تبصره 1: مهلت اعاده دادرسی ، یک ماه از تاریخ وصول اسناد و مدارک جدید یا اطلاع از وجود آن خواهد بود .
تبصره 2: رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی از سوی مرجع صادر کننده رأی قطعی به عمل خواهد آمد. هرگاه پس از بررسی اولیه ، درخواست اعاده دادرسی وارد تشخیص داده شود ، ضمن صدور قرار تأخیر اجرای حکم ، پرونده مورد رسیدگی مجدد قرارخواهد گرفت. و حکم موضوع اعاده دادرسی نقض و حکم مقتضی صادر می شود. در صورتیکه درخواست اعاده دادرسی راجع به قسمتی از حکم باشد فقط همان قسمت نقض می شود.
تبصره 3 : نسبت به حکمی که پس از اعاده دادرسی صادر می شود ، دیگر اعاده دادرسی از همان جهت پذیرفته نخواهد شد .
تبصره 4 : در اعاده دادرسی ، غیر از طرفین دعوا ، مدعی دیگری به هیچ عنوان نمی تواند داخل در دعوا شود .
ماده34 :
به استثنای دعاوی موضوع ماده 33 و تبصره های ذیل آن ، دعاوی که منتهی به صدور حکم قطعی از ناحیه داوران خانه سینما شده است ، قابل طرح و رسیدگی مجدد نیست و مشمول قضیه اعتبار امر مختومه خواهد بود .
فصل پنجم : نحوه اجرای آراء صادره
ماده35:
دفتر مراجع داوری خانه سینما نسبت به ابلاغ دعوتنامه ، اوراق مربوطه و آراء صادره از جانب هیئت داوری و یا شورای عالی داوری به هر نحوه مقتضی به طرفین دعوا اقدام خواهد نمود .
هرگاه محکوم علیه رأی قطعی ، ظرف 15 روز نسبت به اجرای مفاد رأی صادره اقدام نکند ، رئیس هیئت مدیره به درخواست کتبی محکوم له ( ذینفع ) به محکوم علیه ابلاغ می کند که ظرف یک هفته رأی صادره را اجرا و نسبت به جلب رضایت ذینفع اقدام نماید . در غیر این صورت ، رئیس هیئت مدیره در خاتمه مهلت یک هفته ، مراتب عدم تمکین محکوم علیه از رأی صادره را به مقامات ذیربط در حوزه معاونت سینمائی وزارت ارشاد و صنفی که محکوم علیه عضو آن می باشد ، جهت درج در پرونده و اقدام مقتضی اعلام می نماید .
تبصره : گواهی صادره از ناحیه رئیس هیأت مدیرۀ خانۀ سینما در خصوص صحت ابلاغ اوراق و احکام صادره از سوی مراجع داوری ملاک عمل خواهد بود.
ماده36:
در شرایطی که داوران خانه سینما به عنوان حکم مرضی الطرفین در قرارداد اولیۀ محکوم علیه و یا توافقنامه ای که به امضاء وی رسیده پیش بینی شده اند و محکوم علیه در نهایت از رأی قطعیت یافته داوری تمکین نکند ، محکوم له که رأی داوری کلاً یا جزئاً به نفع وی صادر شده ، می تواند اجرای رأی صادره را از مراجع ذیصلاح دادگستری در چارچوب مقررات " مبحث داوری " قانون آئین دادرسی مدتی ، درخواست کند .
ماده37 :
اشخاصی که در دعوی طرح شده ذینفع هستند ، نمی توانند در ترکیب هیأت داوری و شورای عالی داوری قرار گیرند.
ماده38 :
هزینۀ داوری در هیأت داوری به میزان یک در صد ارزش خواسته و در خصوص اعتراض به رأی هیأت داوری ، در شورای عالی داوری به میزان یک و نیم درصد خواسته تعیین می گردد.
تبصره 1 : هزینه داوری در دعاوی غیر مالی یکصد هزار ریال در هر مرحله از داوری می باشد.
تبصره 2 : در آندسته از دعاوی مالی که میزان خواسته در ابتدا مشخص نیست هزینه داوری براساس تقویم موقت ارزش خواسته محاسبه که خواهان نسبت به پرداخت هزینه داوری اقدام و مابه التفاوت آن هنگام صدور رأی از سوی خواهان پرداخت خواهد شد.
تبصره3 : هزینه های داوری که در این ماده و تبصره های ذیل آن تشریح شده ، به حساب خانه سینما واریز و در سر فصل جداگانه ای مربوط به هزینه های رسیدگی به دعاوی مراجع داوری نگهداری می شود.
ماده39 :
در تمامی موارد شکلی و ماهوی مربوط به مبحث داوری که در این آئین نامه مسکوت است ، به قوانین و مقررات مربوطه حاکم در کشور ، مراجعه خواهد شد .
این آئین نامه در 5 فصل و38 ماده و 35 تبصره به وسیله هیئت منتخب ، تدوین و با اصلاحات به عمل آمده ، در جلسه خردادماه 1387 به تائید و تصویب هیئت مدیره خانه سینما رسید
آخرین اخبار و اطلاعیه ها
- رویداد کتاب و سینما این هفته برگزار نمی گردد.
- شب «یوز آسیایی» با نمایش فیلم در خانه سینما /هشتصد و دومین شب از مجموعه شب های مجله بخارا به شب یوز آسیایی اختصاص یافت.
- دیدار اعضای هیاتمدیره انجمن فیلمنامهنویسان با مدیرعامل صندوق اعتباری هنر
- تفاهم نامه امنیت شغلی بین کانون کارگردانان وانجمن عکاسان سینمای ایران امضا شد /برگزاری ورک شاپ با هدف فرهنگ سازی
- پیام تسلیت کانون آهنگسازان سینمای ایران در پی درگذشت استاد فریدون شهبازیان
- فریدون شهبازیان دار فانی را وداع گفت
- شورای اجرایی و سایت جدید بانک فیلمنامه خانه سینما آغاز به کار کرد.
- مجله انجمن ویاودی منتشر شد؛ «آنسو» را دانلود کنید
- اولین نشست هفدهمین دوره هیئت رئیسه خانه سینما با روسای اصناف روز دوشنبه 17 دی ماه در سالن سیف اله داد خانه سینما برگزار شد
- انجمن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای تهران و انجمن بازیگران سینما تفاهم نامه امضا کردند 1403/10/18
- دومین نشست از مجموعه جلسات "نقد کتاب سینمایی" در خانه سینما برگزار می شود 1403/10/17
- نقد و بررسی کتاب "بدن بازیگر ایرانی" در خانه سینما
- نشستهای سهگانه انجمنها و نظام صنفی هنری «نشست نخست: صنف چیست؟» برگزار می شود
- ضرورت تأسیس سازمان نظام صنفی سینما
- جهانگیر رجبی خواه دار فانی را وداع گفت