انجمن فیلم کوتاه ایران
امیر توده روستا
رئیس هیئت مدیره
پویان شعله ور
نایب رئیس هیئت مدیره
محمدرضا جهان پناه
دبیر هیئت مدیره
رضا اسدی
خزانه دار
مسعود امینی تیرانی
عضو هیئت مدیره
اسماعیل منصف مرنی
عضو هیئت مدیره
آرین وزین دفتری
عضو هیئت مدیره
سید وحید حسینی نامی
بازرس
به نام خدا
«اساسنامه انجمن صنفی کارگری سازندگان فیلم کوتاه – استان تهران»
(مصوب مجمع عمومی سوم شهریورماه 1395)
فصل یکم – کلیات
ماده 1- هدف:
در اجرای ماده 131 قانون کار جمهوری اسلامی ایران و آئین نامه انجمن های صنفی و کانون های مرتبط و به منظور حفظ حقوق و منافع قانونی و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء که خود متضمن حفظ منافع جامعه سینمایی نیز باشد ، این انجمن تشکیل می شود.
ماده 2- نام ، تعریف ، حوزه فعالیت ،مدت فعالیت و اقامتگاه قانونی انجمن :
1. نام : انجمن صنفی کارگری: سازندگان فیلم کوتاه که در این اساسنامه به اختصار «انجمن» نامیده میشود .
2. تعریف : انجمن تشکلی است صنفی، غیرانتفاعی و غیر دولتی در زیر مجموعه موسسه فرهنگی خانه سینما که اعضای آن دست اندرکار فیلم کوتاه شامل کارگردانان فیلم کوتاه ، فیلمنامه نویسان فیلم کوتاه ، فیلمبرداران و تصویربرداران فیلم کوتاه ، تدوینگران فیلم کوتاه ، صدابرداران و صداگذاران فیلم کوتاه هستند و در چهارچوب قوانین جاری کشور به فعالیت میپردازند. این انجمن مستقل بوده یعنی به هیچ دسته، گروه و یا جناح سیاسی وابستگی ندارد.
تبصره- فیلم کوتاه فیلمی است با زمان بیشتر از 3 دقیقه و کمتر از 40 دقیقه که در چرخه ی تولید آزاد (خارج از روابط اداری و حقوق بگیری ثابت) تولید شده و در قالب های داستانی و تجربی و به صورت نگاتیو یا ویدیو یا دیجیتال باشد. ویدیو کلیپ ها و فیلم های داستانی تلویزیونی. آگهی های تلویزیونی جزو فیلم های کوتاه محسوب نمی شود.
3. حوزه فعالیت : حوزه فعالیت انجمن، حوزه جغرافیایی استان تهران است.
4. مدت فعالیت : از تاریخ تشکیل انجمن به مدت نامحدود است.
5. اقامتگاه قانونی و محل استقرار دفتر مرکزی انجمن : ایران – تهران خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، پلاک ٢٨، خانه سینما شماره ٢
تبصره: هیأت مدیره انجمن میتواند هر زمان که ایجاب کند ، اقامتگاه رسمی انجمن را در محدوده حوزه فعالیت خود تغییر داده و مراتب را همزمان به اعضا و به طور کتبی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاع دهد.
ماده 3- وظایف انجمن :
1. تلاش برای امنیت شغلی و حرفه ای اعضا.
2. تلاش برای برخورداری اعضا از امکانات رفاهی مناسب مانند خدمات تامین اجتماعی ، خدمات درمانی و نظایر آن.
3. تلاش و پیگیری برای ایجاد تعاونی های مصرف، مسکن ، صندوق های حمایتی و نظایر آن.
4. کوشش در جهت استیفای حقوق و خواسته های قانونی اعضا از طریق ایجاد زمینههای مساعد به منظور نیل به اهداف انجمن.
5. جمع آوری اطلاعات ، بررسی و تحقیق درباره مشکلات، شناخت نیازها و اولویت های انجمن .
6. همکاری در جهت تأسیس، تقویت و گسترش شرکتهای تعاونی مرتبط با انجمن به منظور برخورداری اعضا از تسهیلات بیشتر.
7. حمایت و دفاع از حقوق و منافع صنفی و حرفهای اعضا از طریق ارایه پیشنهاد و جلب پشتیبانی مراجع و سازمان های دولتی و عمومی.
8. خرید، فروش و تملک اموال منقول و غیرمنقول به نام و به حساب انجمن مشروط بر آنکه به قصد تجارت و انتفاع نباشد.
9. شرکت در مذاکرات حرفه ای با سایر سازمانهای مرتبط مشمول قانون و انعقاد پیمانهای دسته جمعی با سازمانهای کارگری و کارفرمایی .
10. پیوستن به انجمنهای صنفی مرتبط جهت تشکیل کانون و یا همکاری با موسسات فرهنگی مرتبط.
11. همکاری با سایر انجمن های صنفی مرتبط و انجام سایر وظایف و اختیاراتی که به موجب مقررات قانونی بر عهده انجمن قرار داده شده یا خواهد شد.
12. تلاش و پیگیری برای ایجاد و گسترش زمینه های تولید فیلم کوتاه در داخل و خارج کشور.
13. تلاش و پیگیری در جهت رونق نمایش عمومی فیلم کوتاه در سالنهای سینماها و شبکه های ویدیویی، اینترنتی و تلویزیونی داخل و خارج کشور.
14. ایفای نقش فعال در تدوین سیاستهای فرهنگی و اقتصادی فیلم کوتاه کشور و جلب همکاری و حمایت معنوی و مادی سازمانها، نهادها و موسسههای مختلف دولتی و غیر دولتی داخلی و خارجی، در جهت حمایت از اعضا درتولید فیلم کوتاه و توجه دادن ایشان به نقش موثر فیلم کوتاه درعرصه های گوناگون و تشویق آنها به تولید و نمایش این آثار.
15. تلاش و پیگیری برای صدور پروانه مالکیت فیلم کوتاه و مشخص کردن حقوق مؤلفان از طریق مراجع ذیصلاح
16. تلاش و پیگیری برای ارتقا دانش تخصصی اعضا از طریق برگزاری کارگاهها ، دوره های آموزشی ،چاپ مقالات و کتابها و نشریه ، دعوت از اساتید خارجی و ارتباط های بین المملی.
17. تلاش و پیگیری برای انتشار مجموعه ی فیلم های کوتاه از راه های قانونی.
18. تلاش و پیگیری برای راه اندازی سایت و شبکه های نمایش فیلم کوتاه.
19. تلاش و پیگیری برای ارزیابی تولیدات فیلم کوتاه از طریق برگزاری جشنواره ها و یا روش های داوری دیگر.
.
فصل دوم
شرایط عضویت، تعلیق عضویت، لغو عضویت
ماده 4 – شرایط عضویت :
1. تابعیت ایران.
2. حداقل سن ١٨ سال تمام.
3. متدین به یکی از ادیان رسمی کشور.
4. حداقل مدرک تحصیلی دوره اول متوسطه.
5. شاغل در حرفه ساخت فیلم کوتاه در حوزه فعالیت انجمن .
6. نداشتن محکومیت کیفری موثر در محرومیت از حقوق اجتماعی .
7. قبول و تعهد اجرای مقررات این اساسنامه و تصمیمات و مصوبات قانونی ارکان انجمن.
8. پرداخت هزینه ثبت نام و حق عضویت سالانه.
9. از آخرین فعالیت متقاضی نباید بیشتر از پنج سال گذشته باشد و به عنوان کارگردان حداقل باید چهار فیلم کوتاه داستانی یا تجربی ساخته و یا به عنوان فیلمنامه نویس ، فیلمبردار، تصویربردار، تدوینگر، صدابردار یا صدا گذار در ده فیلم کوتاه داستانی یا تجربی کار کرده باشد و در این زمینه فعالیت مستمر نیز داشته باشد. تشخیص صلاحیت حرفهای متقاضی به عهده هیات مدیره انجمن است.
تبصره 1- چنانچه بعضی از متقاضیان عضویت به دلیل فقدان شرایط، تقاضای شان از سوی هیأت مدیره پذیرفته نشود ، متقاضی
می تواند شکایت خود را با نگاه به ماده 21 بند 3 این اساسنامه توسط بازرس در اولین جلسه مجمع عمومی انجمن مطرح کند. تصمیمات مجمع در این زمینه قطعی است.
تبصره 2 – در صورتی که هر یک از اعضا شرایط عضویت انجمن را از دست دهد یا به جا نیاورد؛ تعلیق و یا لغو عضویت می شود ، لیکن ملزم به انجام تعهدات قبلی خود است .
تبصره 3 – عضویت در انجمن اختیاری است و هیچ کس را نمی توان به اجبار به عضویت در انجمن وادار کرد.
تبصره 4 – عضویت افتخاری: انجمن می تواند از میان افراد واجد شرایط (دارای سوابق حرفه ای و مدیریتی و کارشناسی در حوزه ی فیلم کوتاه) افرادی را بعنوان اعضا افتخاری بپذیرد. این اعضا حق حضور در مجامع انجمن را ندارند.
ماده 5 – علل تعلیق عضویت :
1. عدم پرداخت به موقع حق عضویت.
2. عدم رعایت مفاد این اساسنامه و تصمیمات قانونی انجمن.
3. از دست دادن شرایط عضویت مندرج در ماده 4 این اساسنامه .
4. تغییر شغل یا عدم اشتغال در حرفه مربوط بیش از پنج سال .
5. حکم صادره مرتبط و قطعی از مراجع قضایی کشور و مراجع حل اختلاف قانون کار.
تبصره1 – مرجع تشخیص بندهای 1 تا 4 هیأت مدیره است.
تبصره2 – تعلیق عضویت باید همراه با توضیح علت تعلیق به صورت کتبی توسط هیأت مدیره به عضو اعلام شود.
تبصره3 – ” عضو تعلیقی ” تا رفع تعلیق توسط مجمع عمومی ، در مجامع عمومی حق رای نخواهد داشت، عضو تعلیقی می تواند شکایت خود را توسط بازرس در اولین جلسه مجمع عمومی مطرح کند، تصمیم مجمع عمومی قطعی است.
تبصره 4 – چنانچه عضوی حداکثر 3 ماه پس از آغاز سال مالی انجمن از پرداخت حق عضویت خودداری کند ، دبیر موظف به اخطار کتبی به عضو است . عضو اگر حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ اخطار برای پرداخت آن اقدام نکند با تصویب هیأت مدیره عضویت او در انجمن به تعلیق در می آید.
تبصره 5 – به تشخیص هیات مدیره اعضای انجمن صنفی کارگری سازندگان فیلم کوتاه که در حوز های مرتبط با وظایف انجمن (فعالیت های مدیریتی ، فعالیت در سینمای حرفه ای ، تلویزیون انتشارات سینمایی و نمایش فیلم و نظایر…) فعالیت کنند ، مشمول بند 3 ماده 5 نخواهند شد.
ماده6 – نحوه لغو عضویت:
1. چنانچه عضو تعلیقی تا یک سال از تاریخ توضیح رسمی هیأت مدیره مبنی بر تعلیق عضویت ، اقدامی برای رفع تعلیق نکند، هیأت مدیره موظف به طرح درخواست لغو عضویت در مجمع عمومی است.
2. لغو عضویت به درخواست هیئت مدیره باید به تصویب مجمع عمومی برسد.
تبصره – لغو عضویت باید توسط هیأت مدیره به عضو لغو عضویت شده ، بازرس و نهادهایی که با انجمن و اعضای آن ارتباط تعهدآور دارند بصورت کتبی اعلام شود.
.
فصل سوم
منابع مالی انجمن
ماده 7- منابع مالی انجمن :
1. هزینه ثبت نام برای عضویت که تنها یک بار دریافت می شود.
2. حق عضویت سالانه
3. کمکهای داوطلبانه اعضای انجمن .
تبصره–کمک های مالی از سایر اشخاص حقیقی که عضو انجمن نیستند و همین طور اشخاص حقوقی با اطلاع وزارت تعاون کار رفاه اجتماعی .
ماده 8 – عضو باید باتوجه به ماده 7 همه ساله حق عضویت خود را به خزانهدار انجمن پرداخت و یا به حساب بانکی انجمن واریز و رسید بانکی را به خزانهدار تسلیم کند.
تبصره 1- مبالغی که به عنوان هزینه ثبت نام و حق عضویت دریافت میشود، پس دادنی نیست.
تبصره 2 – دریافت حق عضویت باید با قبض چاپی شماره دار و به امضای رئیس هیات مدیره و خزانه دار باشد.
تبصره 3- هیات مدیره نمی تواند منابع مالی انجمن را خارج از حدود مقررات این اساسنامه مصرف کند.
.
فصل چهارم
ارکان انجمن
ماده 9- ارکان انجمن عبارتند از:
1. مجمع عمومی
2. هیأت مدیره
3. بازرس
ماده 10 – مجامع عمومی
1. مجمع عمومی عالیترین رکن انجمن است و از اجتماع اعضای حقیقی، با هماهنگی و نظارت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی، به به دو صورت “عادی” و “فوق العاده” تشکیل می شود.
2. برای تشکیل مجامع عمومی عادی و فوق العاده، هیأت مدیره موظف است، آگهی دعوت از اعضاء را با قید روز، ساعت، مکان تشکیل و دستورجلسه مجمع عمومی از طریق یکی از روزنامه های کثیرالا نتشار و سایت رسمی انجمن و ارسال پیامک و ایمیل منتشر کند. از تاریخ دعوت اعضا تا تشکیل مجمع عمومی ، باید حداقل 20 روز کاری فاصله باشد و حداکثر این فاصله نباید از 45 روز کاری بیشتر باشد.
تبصره1 – دعوت کنندگان مجامع عمومی عادی یا فوق العاده ، مکلفند آگهی فراخوان تشکیل مجمع عمومی را حداقل 20 روز کاری پیش از تشکیل مجمع به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی تسلیم کنند.
3. دعوت مجامع عمومی با تصویب هیأت مدیره است. در صورت استنکاف هیأت مدیره، بازرس می تواند مجمع عمومی را برگزار کند. در صورت خودداری بازرس ، حداقل یک چهارم اعضا می توانند مجمع عمومی را دعوت کنند.
4. رأی گیری در جلسات مجامع عمومی علنی است. در مورد انتخاب هیأت مدیره و بازرس و سایر مواردی که مجمع تصویب کند، به طور کتبی و مخفی رای گیری خواهد شد.
تبصره – هر یک از اعضای مجمع عمومی می تواند وکالت یک عضو غایب را در مجمع عمومی بر عهده گیرد، وکالت باید به تائید بازرس یا ناظران انتخابات برسد.
5. پس از به حد نصاب رسیدن تعداد اعضای حاضر و اعلام رسمیت جلسه مجمع عمومی توسط رییس یا یکی از اعضای هیأت مدیره، بلافاصله هیأت رییسه مجمع، مرکب از دست کم یک رییس، یک نایب رییس و یک منشی از بین اعضای حاضر با رأی اکثریت اعضاء
6. انتخاب و اداره جلسه را بر عهده خواهند گرفت . چنانچه انتخابات هیأت مدیره و بازرسان یا یکی از آنها در دستور کار مجمع عمومی باشد؛ دو نفر دیگر نیز به عنوان ناظر از بین اعضای حاضر در جلسه با رای اکثریت اعضا انتخاب می شوند.
تبصره 1 – اعضاء هیأت رئیسه مجمع و ناظران بر انتخابات نباید نامزد عضویت در هیأت مدیره و بازرس باشند ( مگر در صورت نظر مثبت سه چهارم حاضران در مجمع عمومی و یا زمانی که تعداد حاضران در مجمع عمومی کمتر از 50 نفر باشد ).
تبصره 2- برگزار کنندگان مجامع عمومی عادی یا فوق العاده موظفند فهرست اسامی و مشخصات اعضای انجمن را تهیه و پیش از آغاز مجمع عمومی، آن را به امضای اعضای حاضر برسانند .
تبصره 3- هیأت رییسه و ناظران بر انتخابات، مکلفند در پایان رای گیری و پس از شمارش و قرائت آرا به ترتیب اسامی حائزان اکثریت آرا، اعضای اصلی و علی البدل هیأت مدیره و نیز بازرس اصلی و علی البدل را اعلام و مراتب را صورتجلسه کنند.
تبصره4 – صورتجلسه مجمع عمومی توسط منشی جلسه تنظیم شده و پس از خواندن برای اعضای مجمع به امضای هیئت رئیسه و ناظران آن مجمع می رسد . یک نسخه از صورتجلسه باید در دفتر انجمن نگهداری شود.
تبصره 5- هرگاه در مجمع عمومی ، شور و اخذ تصمیم در مورد موضوعات مطروح در دستور جلسه خاتمه نیابد ، هیأت رییسه مجمع با تصویب اکثریت اعضا می تواند اعلام تنفس کرده ، تاریخ جلسه بعدی را که حداکثر از سه هفته بیشتر نباشد؛ معین کند . ادامه جلسه به نحو مذکور ، نیاز به دعوت و انتشار آگهی مجدد نخواهد داشت و نصاب لازم برای تشکیل جلسه همان نصاب قبلی است که در صورت عدم تشکیل ، در مرتبه بعدی مجمع عمومی طبق روال مندرج در این اساسنامه برگزار می شود.
7. چنانچه اعضای شرکت کننده در انتخابات ظرف یک هفته از تاریخ تشکیل مجمع عمومی کتباً و با ذکر دلایل به چگونگی انجام انتخابات اعتراض کنند، هیأت رئیسه و هیأت نظارت بر انتخابات مکلف اند حداکثر تا یک هفته از تاریخ رویت اعتراض به آن رسیدگی و نتیجه را به اطلاع معترضین برسانند .
تبصره – در صورتی که هیئت رئیسه درستی اعتراض را بپذیرد ، هیات مدیره یا بازرس موظف به برگزاری مجمع عمومی برای تجدید انتخابات هستند.
8. مجمع عمومی عادی هر سال یک بار با حضور دست کم نصف به علاوه یک اعضا رسمیت می یابد . چنانچه مجمع عمومی بار یکم به حد نصاب لازم نرسد؛ برای بار دوم به همان ترتیب دعوت و با حضور حداقل یک سوم اعضا رسمیت می یابد، مشروط به آن که در دعوت دوم نتیجه دعوت یکم قید شده باشد.
تبصره 1 – مجمع عمومی عادی در مواقع ضروری بنا به تشخیص و دعوت هیأت مدیره یا بازرس یا یک سوم اعضا به طور فوق العاده تشکیل می شود. این مجمع نیز دارای همان وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی است و ترتیب دعوت و تجدید دعوت و نصاب آن همانند برگزاری مجمع عمومی عادی است.
تبصره 2– تصمیمات مجامع عمومی “عادی” و “عادی به طور فوق العاده” در کلیه مراحل، با اکثریت نصف به علاوه یک آراء حاضران در مجمع معتبر است، مگر برای انتخاب هیأت مدیره و بازرس که با اکثریت نسبی آرای حاضران اعتبار دارد .
ماده 11 – وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی :
1. انتخاب اعضای اصلی و علی البدل هیأت مدیره و بازرس و همچنین عزل انفرادی و دسته جمعی اعضای اصلی و علی البدل هیأت مدیره و بازرس و انتخاب اعضای جدید از بین نامزدهای واجد شرایط.
2. شنیدن گزارش عملکرد هیأت مدیره و بازرس و رسیدگی و اتخاذ تصمیم مقتضی درباره آن .
3. تصمیم گیری نسبت به برنامه پیشنهادی سال جاری و آتی انجمن .
4. شنیدن ، رسیدگی و تصمیم گیری برای تصویب گزارش مالی خزانه دار و بودجه آتی انجمن.
تبصره – بدون خواندن گزارش بازرس در مجمع عمومی نسبت به ترازنامه سال مالی انجمن اخذ تصمیم معتبر نخواهد بود.
5. دادن رهنمود و تصویب سیاست های کلی و تعیین خط مشی و برنامه های آتی انجمن .
6. تصویب پیشنهاد نحوه اطلاع رسانی به اعضا درخصوص دعوت به مجمع عمومی و سایر موارد .
7. بررسی، تصویب یا رد تقاضای متقاضیان عضویت در انجمن که صلاحیت آنان از سوی هیأت مدیره تأیید نشده است .
8. تصمیم گیری نهایی نسبت به اعتراض کسانی که طبق مقررات انضباطی ، تعلیق عضویت شده اند، یا عضویت آنان توسط هیئت مدیره پذیرفته نشده است.
9. تصویب تفویض اختیار به هیأت مدیره در مورد انعقاد پیمانهای دسته جمعی در جهت استیفای حقوق و خواست های قانونی اعضا و غیره .
10. تصویب تشکیل کارگروه های مورد نیاز و تأسیس تعاونی ها.
11. تصمیم گیری در خصوص پیوستن به انجمن های صنفی دیگر، به منظور تشکیل کانون مرتبط و یا عضویت در کانون های صنفی مرتبط و یا خارج شدن از آن.
12. تصویب هزینه ثبت نام و حق عضویت سالانه یا تفویض اختیار به هیأت مدیره در این مورد.
13. تصمیم گیری درخصوص انجام یا عدم انجام هر آنچه که برای تحقق اهداف انجمن تشخیص داده شود.
14. مجمع عمومی عادی می تواند نسبت به کلیه امور انجمن به جز آنچه که در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است تصمیم بگیرد.
ماده 12- وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده:
1. هرگونه تغییر در مفاد اساسنامه یا انحلال انجمن در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است.
2. مجمع عمومی فوق العاده با حضور دست کم سه چهارم اعضا تشکیل می شود. چنانچه بار اول این نصاب حاصل نشود برای بار دوم با اکثریت مطلق (نصف به اضافه یک) رسمیت می یابد. به شرط آن که در دعوت دوم نتیجه دعوت یکم قید شده باشد و در هر حال تصمیمات آن با اکثریت سه چهارم آرای اعضای حاضر در مجمع معتبر است.
تبصره 1 – موارد تغییر اساسنامه باید در آگهی دعوت به مجمع عمومی فوق العاده درج شود.
تبصره2 – انحلال انجمن نیاز به رای چهار پنجم اعضای حاضر در مجمع دارد.
تبصره3 – در صورت انحلال انجمن مجمع عمومی باید هیات تسویه را تعیین کند.
ماده 13 – هیأت مدیره
1. هیأت مدیره دارای هفت نفر عضو اصلی و دو نفر عضو علی البدل بوده که از بین نامزدهای واجد شرایط حاضر در مجمع عمومی با رأی کتبی و مخفی اعضای حاضر در جلسه مجمع عمومی عادی، برای مدت 2 سال انتخاب می شوند و تجدید انتخاب آنان برای دوره های بعدی در صورت حفظ شرایط لازم مانعی ندارد.
تبصره 1- حضور هر یک از اعضای انجمن در جلسات هیأت مدیره، با هماهنگی قبلی، بدون حق رأی بلا مانع است .
2. هیأت مدیره مکلف است، پس از قطعیت انتخابات ، ظرف یک هفته اولین جلسه خود را تشکیل دهد و از بین خود، یک رییس، یک نایب رییس و یک خزانه دار و همچنین از بین اعضای هیأت مدیره یا اعضای انجمن – به جز بازرس- یک نفر را به عنوان دبیر انتخاب کند .
3. هیات مدیره باید صاحبان امضای مجاز اسناد و مدارک مالی و اوراق تعهد آور را طی صورتجلسه ای به اطلاع اعضا برساند و نسخه ای از صورتجلسه یاد شده را به منظور انجام تشریفات قانونی به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تسلیم کند .
4. جلسات عادی هیأت مدیره هر پانزده روز یک بار تشکیل و با حضور حداقل پنج نفر رسمیت می یابد و تصمیمات آن با آرا اکثریت اعضای هیات مدیره معتبر خواهد بود همچنین جلسات هیأت مدیره برحسب ضرورت، بنا به دعوت رییس یا نایب رییس یا یک سوم اعضای هیأت مدیره بطور فوق العاده تشکیل می شود .
تبصره 1- خدمات هیأت مدیره افتخاری است، مگر اینکه مجمع عمومی در این مورد ترتیب دیگری اتخاذ و به تصویب برساند. میزان حق الزحمه هیأت مدیره باید به تصویب مجمع عمومی برسد.
تبصره 2- غیبت اعضای هیات مدیره در چهار جلسه متوالی، در صورتی که فاصله چهار جلسه کمتر از دو ماه نباشد یا پنج جلسه غیرمتوالی در طول یک سال به عنوان استعفای از مقام هیأت مدیره تلقی می شود و در این صورت عضو یا اعضای علی البدل به ترتیب تقدم آرا جانشین عضو مستعفی خواهند شد.
5. هیأت مدیره موظف است حداکثر ظرف یک ماه مصوبات مجمع عمومی را به اطلاع وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی برساند، و نیز صاحبان امضای مجاز اسناد و مدارک مالی انجمن (خزانه دار، رییس یا دبیر) را به بانک معرفی کند.
6. رییس هیأت مدیره یا دبیر و خزانه دار ، مشترکا صاحبان امضای مجاز برای اسناد تعهدآور و مدارک مالی هستند و کلاً مسئولان اداری و مالی انجمن بوده و حفظ کلیه اموال ، دارائی ها، اسناد ، اوراق بهادار و دفاتر مالی انجمن به عهده آنها است.
تبصره – کلیه مکاتبات اداری و اوراق عادی انجمن با امضاء رئیس هیات مدیره یا دبیر، ممهور به مهر انجمن و کلیه اسناد مالی ، اوراق رسمی بهادار و قراردادهای تعهدآور که به تصویب هیات مدیره رسیده باشند با امضاء مشترک رئیس هیات مدیره یا دبیر و خزانه دار و ممهور به مهر انجمن معتبر خواهد بود.
7. در صورت استعفا ، فوت ، از دست دادن شرایط عضویت ، لغو عضویت یا غیبت – با توجه به مفاد تبصره 2 بند 4 ماده 13 – اعضای هیات مدیره ، اعضای علی البدل با توجه به تقدم آرا جایگزین عضو یا اعضای مزبور خواهند شد. هیأت مدیره مکلف است نتیجه را ضمن تنظیم و امضای صورتجلسه به اطلاع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برساند.
تبصره 1- برای ترمیم ترکیب اعضای هیأت مدیره – با توجه به مفاد بند7 ماده 13 – انتخابات ترمیمی در اولین مجمع عمومی برگزار می شود .
تبصره 2- در صورتی که اکثریت اعضای اصلی انتخاب شده در مجمع عمومی به هر علتی از ترکیب هیأت مدیره بیرون روند ( به عنوان مثال سه نفر در ترکیب پنج نفره یا چهار نفر در ترکیب هفت نفره ) انتخابات هیأت مدیره باید تجدید شود.
تبصره 3– چنانچه هر یک از اعضای هیأت مدیره بخواهد استعفا دهد، میبایست استعفای خود را کتباً به رئیس هیات مدیره ا بلاغ کرده و تا تعیین عضو جانشین به مسئولیت خود ادامه دهد . در صورتی که رییس هیات مدیره استعفا دهد، میبایست استعفای خود را به هیات مدیره ابلاغ کند و نایب رییس جانشین وی شود.
8. هیأت مدیره موظف است دست کم سه ماه پیش از پایان دوره قانونی، به منظور تجدید انتخابات مقدمات برگزاری مجمع عمومی را فراهم کند.
تبصره – هیأت مدیره پس از پایان دوره قانونی ، تا تعیین هیأت مدیره جدید، مسوول اداره امور جاری و حفظ کلیه دارائی ها واموال و اسناد و مدارک انجمن خواهد بود .
ماده 14- وظایف و اختیارات هیأت مدیره :
1. اجرای دقیق مفاد اساسنامه و مصوباتی که مجمع عمومی به عهده هیأت مدیره گذاشته است.
2. تهیه دفاتر رسمی و قانونی انجمن ( دفتر مجامع – دفتر مصوبات هیأت مدیره – دفاتر مالی – دفتر عضویت).
3. دعوت مجامع عمومی در موعد مقرر.
4. بررسی و تطبیق شرایط متقاضیان عضویت در انجمن .
5. بررسی بودجه و گزارش مالی خزانه دار و ارائه آن به مجمع عمومی .
6. تشکیل مرتب و به موقع جلسات هیأت مدیره به منظور رسیدگی به امور جاری انجمن .
7. تعیین محل رسمی دفتر انجمن.
8. انتخاب و معرفی نماینده به مراجع ذیصلاح برای موارد خاص و معین.
9. بررسی وضع مالی انجمن و اتخاذ تصمیم نسبت به هزینه های جاری و ضروری آن .
10. همکاری درجهت تاسیس و تقویت شرکتهای تعاونی و ایجاد امکانات رفاهی برای اعضا.
11. وکالت و نمایندگی انجمن در مراجع قانونی، حقوقی ، قضائی ، دستگاه های دولتی و عمومی درحدود مقررات این اساسنامه و استخدام وکیل برای طرح و اقامه هر گونه دعوی و شکایت علیه اشخاص حقیقی یا حقوقی و دفاع از هر گونه دعاوی و شکایات مطروحه علیه انجمن .
12. اتخاذ تصمیم در مورد انعقاد پیمانهای دسته جمعی با توجه به مفاد بند 9 ماده 11.
13. بررسی وتصویب آیین نامه های داخلی .
14. تهیه گزارش عملکرد هیأت مدیره و ارایه آن به مجمع عمومی .
15. تعیین و اعزام نمایندگانی جهت شرکت در مراجع قانونی مرتبط.
16. تشکیل کارگروه های مختلف (در صورت لزوم) از قبیل کارگروه حل اختلاف، کارگروه عضویت، کارگروه تدارکات و پشتیبانی، کارگروه امور حقوقی،کارگروه رفاهی و سایر کارگروه ها برای انجام فعالیت های مربوط به اهداف انجمن با توجه به مفاد بند10ماده 11.
17. در صورت برگزار نشدن جشن سالانه سینمای ایران توسط خانه سینما انجمن کارگری سازندگان فیلم کوتاه میتواند خود به شکل مستقل جشن فیلمهای کوتاه را برای ارزیابی و داوری آثار تولید شده در یک سال منتهی به زمان برگزاری جشن برگزار کند. تامین هزینه ی برگزاری جشن باید به تصویب هیات مدیره برسد . داوری جشن فیلم کوتاه در صورت امکان باید به شیوه ی آکادمی و با حضور حداقل 35 داور از اعضای انجمن باشد. نحوه ی برگزاری و انتخاب داوران آکادمی در آیین نامه های داخلی توضیح داده خواهد شد.
18. ارایه طرح های پیشنهادی به مجمع عمومی.
ماده 15 – وظایف و اختیارات رییس هیأت مدیره :
1. مراقبت در حسن جریان امور انجمن و دعوت از اعضای هیأت مدیره برای تشکیل جلسات.
2. اداره جلسات هیأت مدیره وتنظیم صورتجلسه ها با همکاری دبیر جلسه .
3. ابلاغ تصمیمات و مصوبات مجامع عمومی و هیأت مدیره به دبیر و سایر مسئولان انجمن ، برای اجرا و پی گیری آن.
4. امضای کلیه قراردادها و احکام استخدامی کارشناسان، مشاوران، دبیر و سایر مسوولان انجمن که با تصویب هیأت مدیره استخدام یا به کار گرفته خواهند شد.
5. امضای کلیه چک ها و اسناد و اوراق بهادار و تعهد آور به اتفاق خزانه دار و ممهور کردن آن به مهر انجمن . ( با توجه به مفاد بند 6 ماده 13 و تبصره آن )
6. انجام سایر اموری که به موجب اساسنامه یا مصوبات مجامع عمومی و یا مصوبات هیات مدیره بر عهده رییس قرار می گیرد.
تبصره – قسمتی از وظایف رییس هیات مدیره که مربوط به امور اداری است به دبیر انجمن واگذار شدنی است.
ماده 16 – به منظور اداره تشکیلات اجرایی و اجرای مصوبات هیأت مدیره “دبیرخانه انجمن” در مرکز اصلی انجمن دایر می شود.
1. مسئول مستقیم “دبیرخانه” دبیر انجمن است .
2. دبیرخانه بنا به پیشنهاد رییس هیأت مدیره یا دبیر و تصویب هیأت مدیره ، می تواند دارای کارکنانی باشد.
ماده 17 – وظایف و اختیارات دبیر :
1. حفظ و نگهداری کلیه اسناد و مدارک ، صورت جلسات، سوابق اعضا و دفاتر انجمن .
2. انجام مکاتبات اداری و جاری انجمن .
3. تهیه دفاتر اندیکاتور و ثبت و صدور نامه ها .
4. تهیه و تنظیم نشریات مربوط به انجمن در حدود مقررات قانونی.
5. ابلاغ اساسنامه و بخشنامه ها و شیوه نامه های دولتی و سایر مقررات قانونی برای آگاهی و استفاده مسوولان و اعضای انجمن.
6. مهیا ساختن مکان تشکیل جلسات مجامع عمومی ، هیأت مدیره و بازرس.
7. ابلاغ مصوبات و تصمیمات ارکان انجمن و احکام و نامه های واصله از مراجع قانونی و دستگاه های اداری به مسوولان مربوط.
8. انجام سایر اموری که به هر شکل با وظایف دبیرخانه ارتباط دارد.
تبصره- کارکنان دبیرخانه در برابر دبیر و دبیر نیز در برابر رئیس هیأت مدیره مسوول هستند .
ماده 18- خزانه دار :
خزانه دار مسوول امور مالی انجمن است.
ماده 19 -وظایف و اختیارات خزانه دار:
1. امضای کلیه چک ها و اسناد و اوراق تعهد آور به اتفاق رییس هیأت مدیره یا یکی دیگر از صاحبان امضای مجاز اسناد مالی و ممهور کردن آن به مهر انجمن .
2. اداره امور مالی انجمن ، تهیه و تنظیم دفاتر و اسناد و صورتجلسات مالی و رسیدگی و حفظ حساب های انجمن .
3. رسیدگی به صحت اسناد و مدارک تنظیم شده در مورد کلیه دریافتها و پرداختها و تایید و امضای صورت حسابهای مربوط .
4. نظارت برخرید، فروش، اجاره و هر نوع عمل مالی و مسوولیت درحفظ اموال منقول ، غیر منقول ، وجوه ، اسناد ، مدارک مالی وصحت معاملات انجمن .
5. ثبت دریافت ها و هزینه های انجمن در دفاتر رسمی انجمن .
6. پیش بینی بودجه و هزینه های یک ساله انجمن و تسلیم آن به هیأت مدیره برای ارایه به مجمع عمومی.
تبصره 1- خزانه دار موظف است هر سال پیش از تشکیل مجمع عمومی سالانه، گزارش مالی انجمن را برای ارایه به مجمع عمومی تنظیم و پس از امضای خود و رئیس هیات مدیره رونوشت آن را در اختیار بازرس قرار دهد.
تبصره 2- خزانه دار میتواند در صورت لزوم حسابداری با هزینه انجمن جهت تهیه گزارش مالی و ارائه آن به مجمع عمومی استخدام نماید.
ماده 20- بازرس:
1. بازرس و بازرس علی البدل از بین نامزدهای واجد شرایط حاضر در مجمع عمومی و با رای مستقیم و مخفی اعضا حاضر در مجمع برای مدت یک سال انتخاب می شوند و تجدید انتخاب آنان برای دوره های بعدی مانعی ندارد.
2. در صورت استعفا ، فوت ، از دست دادن شرایط انتخاب یا لغو عضویت بازرس اصلی ، بازرس علی البدل برای بقیه دوره جانشین و عهده دار وظایف بازرس خواهد بود.
تبصره 1- بازرس موظف است استعفای خود را به صورت کتبی به هیات مدیره و بازرس علیالبدل اعلام نماید.
تبصره 2- چنانچه بازرس علی البدل تا یک ماه پس از دعوت به کار، شروع به کار خود را اعلام نکند و یا از سمت بازرسی اعلام انصراف دهد هیئت مدیره موظف است نسبت به برگزاری مجمع عمومی برای انتخاب بازرسان اقدام کند.
ماده 21- وظایف و اختیارات بازرس :
1. نظارت بر کلیه اقدامات هیأت مدیره و دبیر در حدود مقررات این اساسنامه و همچنین مراقبت در کلیه امور مربوط به دعوت مجامع عمومی “عادی” و “فوق العاده”.
2. رسیدگی و نظارت بر دفاتر و اوراق و اسناد مالی و هزینه های انجمن و نظارت بر جریان امور مالی و اداری انجمن .
تبصره1 – در صورت درخواست بازرس، رئیس هیات مدیره موظف است کلیه دفاتر و اسناد مالی انجمن را برای رسیدگی در محل انجمن و برای مدت معین ، در اختیار او بگذارد.
تبصره 2- بازرس میتواند جهت رسیدگی به اسناد مالی، درخواست استخدام حسابداری حرفهای با هزینه انجمن را به هیئت مدیره ی انجمن بدهد.
3. پی گیری و رسیدگی به شکایات اعضا و متقاضیان عضویت و در صورت لزوم ارایه گزارش به هیات مدیره یا مجمع عمومی و در صورت اقتضا به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
4. رسیدگی و اظهار نظر درمورد گزارش مالی برای ارائه به مجمع عمومی .
5. اقدام به دعوت و تشکیل مجمع عمومی در صورت لزوم ، با توجه به اختیارات مندرج در این اساسنامه .
6. شرکت در جلسات هیأت مدیره ( درصورت لزوم ) بدون داشتن حق رای .
تبصره – بازرس باید پیش از تاریخ تشکیل مجمع عمومی سالانه، گزارش مالی وکلیه محاسبات انجمن را رسیدگی و گزارش خود را به دبیرخانه انجمن تسلیم کند. همچنین بازرس ملزم است اقدامات خود را حداقل سالی یک بار در مجمع عمومی سالانه به طور کتبی و رسمی گزارش دهد.
.
فصل پنجم
سایر مقررات
ماده22- نامزدهای عضویت در هیأت مدیره و بازرس علاوه بر شرایط مندرج در ماده 4 باید دارای شرایط زیر باشند
1. التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
2. عدم وابستگی به احزاب و گروه های سیاسی غیرقانونی.
3. عدم عضویت همزمان در هیات مدیره و بازرسی در اصناف سینمایی دیگر .
4. حداقل سه سال عضویت مستمر در انجمن سازندگان فیلم کوتاه.
تبصره: در زمان تاسیس و در نخستین سال های تشکیل انجمن ، سابقه عضویتی می تواند در تشکل های فرهنگی یا صنفی عرصه سینمائی باشد.
ماده 23- هزینه های نظارت بر انتخابات، ثبت و آموزش انجمنهای صنفی و کانونهای مربوط توسط وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از محل همکاری های اعضا و خودیاری آنان تامین می شود. میزان سهمیه قابل پرداخت هر انجمن صنفی پس از تعیین در شورای عالی کار قابل وصول خواهد بود. چنانچه در زمان انحلال هر یک از انجمنهای صنفی و کانو نهای مربوط فاقد دارایی باشند هزینه درج آگهی از محل درآمد حاصل از اجرای این ماده پرداخت خواهد شد.
ماده 24 – مهر انجمن پس از تصویب هیات مدیره و تایید وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قابل استفاده است . تغییر مهر صنفی بدون تایید وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی غیرقانونی و قابل پیگرد است.
ماده 25- مسوولان انجمن، مکلفند هر نوع مدارک ، دفاتر و اسناد درخواستی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را برای بررسی در محل انجمن ، در اختیار وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قرار دهند .
ماده 26- انجمن در موارد زیر منحل می شود:
1. در صورت تصویب مجمع عمومی فوق العاده به ترتیب پیش بینی شده در این اساسنامه.
2. گذشت شش ماه از تاریخ پایان اعتبار هیأت مدیره و اقدام نکردن برای برگزاری مجمع عمومی، به موجب ابلاغ کتبی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی .
3. در صورت صدور رأی قطعی از طرف مراجع قضایی کشور.
تبصره1- انحلال انجمن، موجب تضییع حق یا اسقاط تکلیف دو طرف قراردادهای منعقده پیشین با انجمن نیست.
تبصره 2- از تاریخ انحلال، اختیارات مسئولان انجمن خاتمه یافته و به نام انجمن حق ادامه فعالیت ندارند. مراتب انحلال و تسویه طبق اساسنامه انجمن انجام و موضوع در یکی از روزنامه های سراسری یا محلی (براساس حوزه فعالیت انجمن ) برای اطلاع همگان درج خواهد شد.
تبصره 3- چنانچه انجمن بنا به تصویب مجمع عمومی فوق العاده منحل شود ، مجمع مذکور مکلف است در همان جلسه از بین اعضای با سواد ، با سابقه و مطلع حاضر در جلسه نسبت به انتخاب 3 یا 5 نفر به عنوان اعضای هیأت تسویه اقدام و نتیجه را ضمن تنظیم و امضای صورتجلسه، به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اعلام کند.
تبصره 4- چنانچه انجمن براساس رای مراجع قضایی منحل شود و تشکیل مجمع عمومی فوق العاده امکان پذیر نباشد ، رییس هیأت مدیره و بازرس با نظارت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی حداکثر ظرف دو هفته برای تشکیل هیأت تسویه ای از بین اعضای باسابقه و مطلع انجمن اقدام و نتیجه را ضمن تنظیم و امضای صورتجلسه ، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کنند.
ماده 27 – چنانچه حداکثر دو ماه پس از پایان دوره اعتبار هیأت مدیره ، نسبت به تشکیل مجمع عمومی و تجدید انتخابات هیأت مدیره اقدام نشده باشد ، بازرس می تواند راساً نسبت به تشکیل مجمع عمومی و انجام انتخابات به اعضا اخطار دهد. همچنین یک سوم اعضای انجمن نیز می توانند در هر زمان نسبت به تشکیل مجمع عمومی و تجدید انتخابات هیأت مدیره و بازرس اقدام کنند و چنانچه ظرف حداکثر شش ماه پس از پایان دوره اعتبار هیأت مدیره ، اقدامات مذکور به منظور تشکیل مجمع عمومی صورت نگرفته باشد ، بازرس مکلف است وضعیت انجمن را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کند.
ماده 28- هیأت تسویه مکلف است حداکثر ظرف 6 ماه با هماهنگی و راهنمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کلیه حسابهای انجمن رسیدگی کرده، فهرست کاملی از کلیه دارایی های انجمن اعم از وجوه نقدی و اموال منقول و غیر منقول و همچنین صورتی از بدهی های انجمن را تهیه و دارایی انجمن را پس از تسویه کلیه حسابهای بدهکاران و بستانکاران و تأدیه بدهی ها، ضمن تنظیم و امضای صورتجلسه ای اعلام کند و دارایی های مانده را با نظارت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در اختیار اعضای انجمن قرار دهد .
ماده 29– هر ابهامی در اجرای مقررات این اساسنامه باشد، نظر وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قابل اجراست.
ماده 30– هر گونه تغییر در مفاد اساسنامه پس از موافقت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قابل اجراست.
ماده 31- این اساسنامه در ۵ فصل و ۳۱ ماده و ۱۳۳ بند و ۵۲ تبصره در تاریخ 1395/6/3 با اکثریت آرا به تصویب مجمع عمومی موسس/ فوق العاده انجمن صنفی کارگری سازندگان فیلم کوتاه استان تهران رسید.
«اساسنامه انجمن صنفی کارگری سازندگان فیلم کوتاه – استان تهران»
(مصوب مجمع عمومی سوم شهریورماه 1395)
فصل یکم – کلیات
ماده 1- هدف:
در اجرای ماده 131 قانون کار جمهوری اسلامی ایران و آئین نامه انجمن های صنفی و کانون های مرتبط و به منظور حفظ حقوق و منافع قانونی و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء که خود متضمن حفظ منافع جامعه سینمایی نیز باشد ، این انجمن تشکیل می شود.
ماده 2- نام ، تعریف ، حوزه فعالیت ،مدت فعالیت و اقامتگاه قانونی انجمن :
1. نام : انجمن صنفی کارگری: سازندگان فیلم کوتاه که در این اساسنامه به اختصار «انجمن» نامیده میشود .
2. تعریف : انجمن تشکلی است صنفی، غیرانتفاعی و غیر دولتی در زیر مجموعه موسسه فرهنگی خانه سینما که اعضای آن دست اندرکار فیلم کوتاه شامل کارگردانان فیلم کوتاه ، فیلمنامه نویسان فیلم کوتاه ، فیلمبرداران و تصویربرداران فیلم کوتاه ، تدوینگران فیلم کوتاه ، صدابرداران و صداگذاران فیلم کوتاه هستند و در چهارچوب قوانین جاری کشور به فعالیت میپردازند. این انجمن مستقل بوده یعنی به هیچ دسته، گروه و یا جناح سیاسی وابستگی ندارد.
تبصره- فیلم کوتاه فیلمی است با زمان بیشتر از 3 دقیقه و کمتر از 40 دقیقه که در چرخه ی تولید آزاد (خارج از روابط اداری و حقوق بگیری ثابت) تولید شده و در قالب های داستانی و تجربی و به صورت نگاتیو یا ویدیو یا دیجیتال باشد. ویدیو کلیپ ها و فیلم های داستانی تلویزیونی. آگهی های تلویزیونی جزو فیلم های کوتاه محسوب نمی شود.
3. حوزه فعالیت : حوزه فعالیت انجمن، حوزه جغرافیایی استان تهران است.
4. مدت فعالیت : از تاریخ تشکیل انجمن به مدت نامحدود است.
5. اقامتگاه قانونی و محل استقرار دفتر مرکزی انجمن : ایران – تهران خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، پلاک ٢٨، خانه سینما شماره ٢
تبصره: هیأت مدیره انجمن میتواند هر زمان که ایجاب کند ، اقامتگاه رسمی انجمن را در محدوده حوزه فعالیت خود تغییر داده و مراتب را همزمان به اعضا و به طور کتبی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاع دهد.
ماده 3- وظایف انجمن :
1. تلاش برای امنیت شغلی و حرفه ای اعضا.
2. تلاش برای برخورداری اعضا از امکانات رفاهی مناسب مانند خدمات تامین اجتماعی ، خدمات درمانی و نظایر آن.
3. تلاش و پیگیری برای ایجاد تعاونی های مصرف، مسکن ، صندوق های حمایتی و نظایر آن.
4. کوشش در جهت استیفای حقوق و خواسته های قانونی اعضا از طریق ایجاد زمینههای مساعد به منظور نیل به اهداف انجمن.
5. جمع آوری اطلاعات ، بررسی و تحقیق درباره مشکلات، شناخت نیازها و اولویت های انجمن .
6. همکاری در جهت تأسیس، تقویت و گسترش شرکتهای تعاونی مرتبط با انجمن به منظور برخورداری اعضا از تسهیلات بیشتر.
7. حمایت و دفاع از حقوق و منافع صنفی و حرفهای اعضا از طریق ارایه پیشنهاد و جلب پشتیبانی مراجع و سازمان های دولتی و عمومی.
8. خرید، فروش و تملک اموال منقول و غیرمنقول به نام و به حساب انجمن مشروط بر آنکه به قصد تجارت و انتفاع نباشد.
9. شرکت در مذاکرات حرفه ای با سایر سازمانهای مرتبط مشمول قانون و انعقاد پیمانهای دسته جمعی با سازمانهای کارگری و کارفرمایی .
10. پیوستن به انجمنهای صنفی مرتبط جهت تشکیل کانون و یا همکاری با موسسات فرهنگی مرتبط.
11. همکاری با سایر انجمن های صنفی مرتبط و انجام سایر وظایف و اختیاراتی که به موجب مقررات قانونی بر عهده انجمن قرار داده شده یا خواهد شد.
12. تلاش و پیگیری برای ایجاد و گسترش زمینه های تولید فیلم کوتاه در داخل و خارج کشور.
13. تلاش و پیگیری در جهت رونق نمایش عمومی فیلم کوتاه در سالنهای سینماها و شبکه های ویدیویی، اینترنتی و تلویزیونی داخل و خارج کشور.
14. ایفای نقش فعال در تدوین سیاستهای فرهنگی و اقتصادی فیلم کوتاه کشور و جلب همکاری و حمایت معنوی و مادی سازمانها، نهادها و موسسههای مختلف دولتی و غیر دولتی داخلی و خارجی، در جهت حمایت از اعضا درتولید فیلم کوتاه و توجه دادن ایشان به نقش موثر فیلم کوتاه درعرصه های گوناگون و تشویق آنها به تولید و نمایش این آثار.
15. تلاش و پیگیری برای صدور پروانه مالکیت فیلم کوتاه و مشخص کردن حقوق مؤلفان از طریق مراجع ذیصلاح
16. تلاش و پیگیری برای ارتقا دانش تخصصی اعضا از طریق برگزاری کارگاهها ، دوره های آموزشی ،چاپ مقالات و کتابها و نشریه ، دعوت از اساتید خارجی و ارتباط های بین المملی.
17. تلاش و پیگیری برای انتشار مجموعه ی فیلم های کوتاه از راه های قانونی.
18. تلاش و پیگیری برای راه اندازی سایت و شبکه های نمایش فیلم کوتاه.
19. تلاش و پیگیری برای ارزیابی تولیدات فیلم کوتاه از طریق برگزاری جشنواره ها و یا روش های داوری دیگر.
.
فصل دوم
شرایط عضویت، تعلیق عضویت، لغو عضویت
ماده 4 – شرایط عضویت :
1. تابعیت ایران.
2. حداقل سن ١٨ سال تمام.
3. متدین به یکی از ادیان رسمی کشور.
4. حداقل مدرک تحصیلی دوره اول متوسطه.
5. شاغل در حرفه ساخت فیلم کوتاه در حوزه فعالیت انجمن .
6. نداشتن محکومیت کیفری موثر در محرومیت از حقوق اجتماعی .
7. قبول و تعهد اجرای مقررات این اساسنامه و تصمیمات و مصوبات قانونی ارکان انجمن.
8. پرداخت هزینه ثبت نام و حق عضویت سالانه.
9. از آخرین فعالیت متقاضی نباید بیشتر از پنج سال گذشته باشد و به عنوان کارگردان حداقل باید چهار فیلم کوتاه داستانی یا تجربی ساخته و یا به عنوان فیلمنامه نویس ، فیلمبردار، تصویربردار، تدوینگر، صدابردار یا صدا گذار در ده فیلم کوتاه داستانی یا تجربی کار کرده باشد و در این زمینه فعالیت مستمر نیز داشته باشد. تشخیص صلاحیت حرفهای متقاضی به عهده هیات مدیره انجمن است.
تبصره 1- چنانچه بعضی از متقاضیان عضویت به دلیل فقدان شرایط، تقاضای شان از سوی هیأت مدیره پذیرفته نشود ، متقاضی
می تواند شکایت خود را با نگاه به ماده 21 بند 3 این اساسنامه توسط بازرس در اولین جلسه مجمع عمومی انجمن مطرح کند. تصمیمات مجمع در این زمینه قطعی است.
تبصره 2 – در صورتی که هر یک از اعضا شرایط عضویت انجمن را از دست دهد یا به جا نیاورد؛ تعلیق و یا لغو عضویت می شود ، لیکن ملزم به انجام تعهدات قبلی خود است .
تبصره 3 – عضویت در انجمن اختیاری است و هیچ کس را نمی توان به اجبار به عضویت در انجمن وادار کرد.
تبصره 4 – عضویت افتخاری: انجمن می تواند از میان افراد واجد شرایط (دارای سوابق حرفه ای و مدیریتی و کارشناسی در حوزه ی فیلم کوتاه) افرادی را بعنوان اعضا افتخاری بپذیرد. این اعضا حق حضور در مجامع انجمن را ندارند.
ماده 5 – علل تعلیق عضویت :
1. عدم پرداخت به موقع حق عضویت.
2. عدم رعایت مفاد این اساسنامه و تصمیمات قانونی انجمن.
3. از دست دادن شرایط عضویت مندرج در ماده 4 این اساسنامه .
4. تغییر شغل یا عدم اشتغال در حرفه مربوط بیش از پنج سال .
5. حکم صادره مرتبط و قطعی از مراجع قضایی کشور و مراجع حل اختلاف قانون کار.
تبصره1 – مرجع تشخیص بندهای 1 تا 4 هیأت مدیره است.
تبصره2 – تعلیق عضویت باید همراه با توضیح علت تعلیق به صورت کتبی توسط هیأت مدیره به عضو اعلام شود.
تبصره3 – ” عضو تعلیقی ” تا رفع تعلیق توسط مجمع عمومی ، در مجامع عمومی حق رای نخواهد داشت، عضو تعلیقی می تواند شکایت خود را توسط بازرس در اولین جلسه مجمع عمومی مطرح کند، تصمیم مجمع عمومی قطعی است.
تبصره 4 – چنانچه عضوی حداکثر 3 ماه پس از آغاز سال مالی انجمن از پرداخت حق عضویت خودداری کند ، دبیر موظف به اخطار کتبی به عضو است . عضو اگر حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ اخطار برای پرداخت آن اقدام نکند با تصویب هیأت مدیره عضویت او در انجمن به تعلیق در می آید.
تبصره 5 – به تشخیص هیات مدیره اعضای انجمن صنفی کارگری سازندگان فیلم کوتاه که در حوز های مرتبط با وظایف انجمن (فعالیت های مدیریتی ، فعالیت در سینمای حرفه ای ، تلویزیون انتشارات سینمایی و نمایش فیلم و نظایر…) فعالیت کنند ، مشمول بند 3 ماده 5 نخواهند شد.
ماده6 – نحوه لغو عضویت:
1. چنانچه عضو تعلیقی تا یک سال از تاریخ توضیح رسمی هیأت مدیره مبنی بر تعلیق عضویت ، اقدامی برای رفع تعلیق نکند، هیأت مدیره موظف به طرح درخواست لغو عضویت در مجمع عمومی است.
2. لغو عضویت به درخواست هیئت مدیره باید به تصویب مجمع عمومی برسد.
تبصره – لغو عضویت باید توسط هیأت مدیره به عضو لغو عضویت شده ، بازرس و نهادهایی که با انجمن و اعضای آن ارتباط تعهدآور دارند بصورت کتبی اعلام شود.
.
فصل سوم
منابع مالی انجمن
ماده 7- منابع مالی انجمن :
1. هزینه ثبت نام برای عضویت که تنها یک بار دریافت می شود.
2. حق عضویت سالانه
3. کمکهای داوطلبانه اعضای انجمن .
تبصره–کمک های مالی از سایر اشخاص حقیقی که عضو انجمن نیستند و همین طور اشخاص حقوقی با اطلاع وزارت تعاون کار رفاه اجتماعی .
ماده 8 – عضو باید باتوجه به ماده 7 همه ساله حق عضویت خود را به خزانهدار انجمن پرداخت و یا به حساب بانکی انجمن واریز و رسید بانکی را به خزانهدار تسلیم کند.
تبصره 1- مبالغی که به عنوان هزینه ثبت نام و حق عضویت دریافت میشود، پس دادنی نیست.
تبصره 2 – دریافت حق عضویت باید با قبض چاپی شماره دار و به امضای رئیس هیات مدیره و خزانه دار باشد.
تبصره 3- هیات مدیره نمی تواند منابع مالی انجمن را خارج از حدود مقررات این اساسنامه مصرف کند.
.
فصل چهارم
ارکان انجمن
ماده 9- ارکان انجمن عبارتند از:
1. مجمع عمومی
2. هیأت مدیره
3. بازرس
ماده 10 – مجامع عمومی
1. مجمع عمومی عالیترین رکن انجمن است و از اجتماع اعضای حقیقی، با هماهنگی و نظارت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی، به به دو صورت “عادی” و “فوق العاده” تشکیل می شود.
2. برای تشکیل مجامع عمومی عادی و فوق العاده، هیأت مدیره موظف است، آگهی دعوت از اعضاء را با قید روز، ساعت، مکان تشکیل و دستورجلسه مجمع عمومی از طریق یکی از روزنامه های کثیرالا نتشار و سایت رسمی انجمن و ارسال پیامک و ایمیل منتشر کند. از تاریخ دعوت اعضا تا تشکیل مجمع عمومی ، باید حداقل 20 روز کاری فاصله باشد و حداکثر این فاصله نباید از 45 روز کاری بیشتر باشد.
تبصره1 – دعوت کنندگان مجامع عمومی عادی یا فوق العاده ، مکلفند آگهی فراخوان تشکیل مجمع عمومی را حداقل 20 روز کاری پیش از تشکیل مجمع به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی تسلیم کنند.
3. دعوت مجامع عمومی با تصویب هیأت مدیره است. در صورت استنکاف هیأت مدیره، بازرس می تواند مجمع عمومی را برگزار کند. در صورت خودداری بازرس ، حداقل یک چهارم اعضا می توانند مجمع عمومی را دعوت کنند.
4. رأی گیری در جلسات مجامع عمومی علنی است. در مورد انتخاب هیأت مدیره و بازرس و سایر مواردی که مجمع تصویب کند، به طور کتبی و مخفی رای گیری خواهد شد.
تبصره – هر یک از اعضای مجمع عمومی می تواند وکالت یک عضو غایب را در مجمع عمومی بر عهده گیرد، وکالت باید به تائید بازرس یا ناظران انتخابات برسد.
5. پس از به حد نصاب رسیدن تعداد اعضای حاضر و اعلام رسمیت جلسه مجمع عمومی توسط رییس یا یکی از اعضای هیأت مدیره، بلافاصله هیأت رییسه مجمع، مرکب از دست کم یک رییس، یک نایب رییس و یک منشی از بین اعضای حاضر با رأی اکثریت اعضاء
6. انتخاب و اداره جلسه را بر عهده خواهند گرفت . چنانچه انتخابات هیأت مدیره و بازرسان یا یکی از آنها در دستور کار مجمع عمومی باشد؛ دو نفر دیگر نیز به عنوان ناظر از بین اعضای حاضر در جلسه با رای اکثریت اعضا انتخاب می شوند.
تبصره 1 – اعضاء هیأت رئیسه مجمع و ناظران بر انتخابات نباید نامزد عضویت در هیأت مدیره و بازرس باشند ( مگر در صورت نظر مثبت سه چهارم حاضران در مجمع عمومی و یا زمانی که تعداد حاضران در مجمع عمومی کمتر از 50 نفر باشد ).
تبصره 2- برگزار کنندگان مجامع عمومی عادی یا فوق العاده موظفند فهرست اسامی و مشخصات اعضای انجمن را تهیه و پیش از آغاز مجمع عمومی، آن را به امضای اعضای حاضر برسانند .
تبصره 3- هیأت رییسه و ناظران بر انتخابات، مکلفند در پایان رای گیری و پس از شمارش و قرائت آرا به ترتیب اسامی حائزان اکثریت آرا، اعضای اصلی و علی البدل هیأت مدیره و نیز بازرس اصلی و علی البدل را اعلام و مراتب را صورتجلسه کنند.
تبصره4 – صورتجلسه مجمع عمومی توسط منشی جلسه تنظیم شده و پس از خواندن برای اعضای مجمع به امضای هیئت رئیسه و ناظران آن مجمع می رسد . یک نسخه از صورتجلسه باید در دفتر انجمن نگهداری شود.
تبصره 5- هرگاه در مجمع عمومی ، شور و اخذ تصمیم در مورد موضوعات مطروح در دستور جلسه خاتمه نیابد ، هیأت رییسه مجمع با تصویب اکثریت اعضا می تواند اعلام تنفس کرده ، تاریخ جلسه بعدی را که حداکثر از سه هفته بیشتر نباشد؛ معین کند . ادامه جلسه به نحو مذکور ، نیاز به دعوت و انتشار آگهی مجدد نخواهد داشت و نصاب لازم برای تشکیل جلسه همان نصاب قبلی است که در صورت عدم تشکیل ، در مرتبه بعدی مجمع عمومی طبق روال مندرج در این اساسنامه برگزار می شود.
7. چنانچه اعضای شرکت کننده در انتخابات ظرف یک هفته از تاریخ تشکیل مجمع عمومی کتباً و با ذکر دلایل به چگونگی انجام انتخابات اعتراض کنند، هیأت رئیسه و هیأت نظارت بر انتخابات مکلف اند حداکثر تا یک هفته از تاریخ رویت اعتراض به آن رسیدگی و نتیجه را به اطلاع معترضین برسانند .
تبصره – در صورتی که هیئت رئیسه درستی اعتراض را بپذیرد ، هیات مدیره یا بازرس موظف به برگزاری مجمع عمومی برای تجدید انتخابات هستند.
8. مجمع عمومی عادی هر سال یک بار با حضور دست کم نصف به علاوه یک اعضا رسمیت می یابد . چنانچه مجمع عمومی بار یکم به حد نصاب لازم نرسد؛ برای بار دوم به همان ترتیب دعوت و با حضور حداقل یک سوم اعضا رسمیت می یابد، مشروط به آن که در دعوت دوم نتیجه دعوت یکم قید شده باشد.
تبصره 1 – مجمع عمومی عادی در مواقع ضروری بنا به تشخیص و دعوت هیأت مدیره یا بازرس یا یک سوم اعضا به طور فوق العاده تشکیل می شود. این مجمع نیز دارای همان وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی است و ترتیب دعوت و تجدید دعوت و نصاب آن همانند برگزاری مجمع عمومی عادی است.
تبصره 2– تصمیمات مجامع عمومی “عادی” و “عادی به طور فوق العاده” در کلیه مراحل، با اکثریت نصف به علاوه یک آراء حاضران در مجمع معتبر است، مگر برای انتخاب هیأت مدیره و بازرس که با اکثریت نسبی آرای حاضران اعتبار دارد .
ماده 11 – وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی :
1. انتخاب اعضای اصلی و علی البدل هیأت مدیره و بازرس و همچنین عزل انفرادی و دسته جمعی اعضای اصلی و علی البدل هیأت مدیره و بازرس و انتخاب اعضای جدید از بین نامزدهای واجد شرایط.
2. شنیدن گزارش عملکرد هیأت مدیره و بازرس و رسیدگی و اتخاذ تصمیم مقتضی درباره آن .
3. تصمیم گیری نسبت به برنامه پیشنهادی سال جاری و آتی انجمن .
4. شنیدن ، رسیدگی و تصمیم گیری برای تصویب گزارش مالی خزانه دار و بودجه آتی انجمن.
تبصره – بدون خواندن گزارش بازرس در مجمع عمومی نسبت به ترازنامه سال مالی انجمن اخذ تصمیم معتبر نخواهد بود.
5. دادن رهنمود و تصویب سیاست های کلی و تعیین خط مشی و برنامه های آتی انجمن .
6. تصویب پیشنهاد نحوه اطلاع رسانی به اعضا درخصوص دعوت به مجمع عمومی و سایر موارد .
7. بررسی، تصویب یا رد تقاضای متقاضیان عضویت در انجمن که صلاحیت آنان از سوی هیأت مدیره تأیید نشده است .
8. تصمیم گیری نهایی نسبت به اعتراض کسانی که طبق مقررات انضباطی ، تعلیق عضویت شده اند، یا عضویت آنان توسط هیئت مدیره پذیرفته نشده است.
9. تصویب تفویض اختیار به هیأت مدیره در مورد انعقاد پیمانهای دسته جمعی در جهت استیفای حقوق و خواست های قانونی اعضا و غیره .
10. تصویب تشکیل کارگروه های مورد نیاز و تأسیس تعاونی ها.
11. تصمیم گیری در خصوص پیوستن به انجمن های صنفی دیگر، به منظور تشکیل کانون مرتبط و یا عضویت در کانون های صنفی مرتبط و یا خارج شدن از آن.
12. تصویب هزینه ثبت نام و حق عضویت سالانه یا تفویض اختیار به هیأت مدیره در این مورد.
13. تصمیم گیری درخصوص انجام یا عدم انجام هر آنچه که برای تحقق اهداف انجمن تشخیص داده شود.
14. مجمع عمومی عادی می تواند نسبت به کلیه امور انجمن به جز آنچه که در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است تصمیم بگیرد.
ماده 12- وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده:
1. هرگونه تغییر در مفاد اساسنامه یا انحلال انجمن در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است.
2. مجمع عمومی فوق العاده با حضور دست کم سه چهارم اعضا تشکیل می شود. چنانچه بار اول این نصاب حاصل نشود برای بار دوم با اکثریت مطلق (نصف به اضافه یک) رسمیت می یابد. به شرط آن که در دعوت دوم نتیجه دعوت یکم قید شده باشد و در هر حال تصمیمات آن با اکثریت سه چهارم آرای اعضای حاضر در مجمع معتبر است.
تبصره 1 – موارد تغییر اساسنامه باید در آگهی دعوت به مجمع عمومی فوق العاده درج شود.
تبصره2 – انحلال انجمن نیاز به رای چهار پنجم اعضای حاضر در مجمع دارد.
تبصره3 – در صورت انحلال انجمن مجمع عمومی باید هیات تسویه را تعیین کند.
ماده 13 – هیأت مدیره
1. هیأت مدیره دارای هفت نفر عضو اصلی و دو نفر عضو علی البدل بوده که از بین نامزدهای واجد شرایط حاضر در مجمع عمومی با رأی کتبی و مخفی اعضای حاضر در جلسه مجمع عمومی عادی، برای مدت 2 سال انتخاب می شوند و تجدید انتخاب آنان برای دوره های بعدی در صورت حفظ شرایط لازم مانعی ندارد.
تبصره 1- حضور هر یک از اعضای انجمن در جلسات هیأت مدیره، با هماهنگی قبلی، بدون حق رأی بلا مانع است .
2. هیأت مدیره مکلف است، پس از قطعیت انتخابات ، ظرف یک هفته اولین جلسه خود را تشکیل دهد و از بین خود، یک رییس، یک نایب رییس و یک خزانه دار و همچنین از بین اعضای هیأت مدیره یا اعضای انجمن – به جز بازرس- یک نفر را به عنوان دبیر انتخاب کند .
3. هیات مدیره باید صاحبان امضای مجاز اسناد و مدارک مالی و اوراق تعهد آور را طی صورتجلسه ای به اطلاع اعضا برساند و نسخه ای از صورتجلسه یاد شده را به منظور انجام تشریفات قانونی به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تسلیم کند .
4. جلسات عادی هیأت مدیره هر پانزده روز یک بار تشکیل و با حضور حداقل پنج نفر رسمیت می یابد و تصمیمات آن با آرا اکثریت اعضای هیات مدیره معتبر خواهد بود همچنین جلسات هیأت مدیره برحسب ضرورت، بنا به دعوت رییس یا نایب رییس یا یک سوم اعضای هیأت مدیره بطور فوق العاده تشکیل می شود .
تبصره 1- خدمات هیأت مدیره افتخاری است، مگر اینکه مجمع عمومی در این مورد ترتیب دیگری اتخاذ و به تصویب برساند. میزان حق الزحمه هیأت مدیره باید به تصویب مجمع عمومی برسد.
تبصره 2- غیبت اعضای هیات مدیره در چهار جلسه متوالی، در صورتی که فاصله چهار جلسه کمتر از دو ماه نباشد یا پنج جلسه غیرمتوالی در طول یک سال به عنوان استعفای از مقام هیأت مدیره تلقی می شود و در این صورت عضو یا اعضای علی البدل به ترتیب تقدم آرا جانشین عضو مستعفی خواهند شد.
5. هیأت مدیره موظف است حداکثر ظرف یک ماه مصوبات مجمع عمومی را به اطلاع وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی برساند، و نیز صاحبان امضای مجاز اسناد و مدارک مالی انجمن (خزانه دار، رییس یا دبیر) را به بانک معرفی کند.
6. رییس هیأت مدیره یا دبیر و خزانه دار ، مشترکا صاحبان امضای مجاز برای اسناد تعهدآور و مدارک مالی هستند و کلاً مسئولان اداری و مالی انجمن بوده و حفظ کلیه اموال ، دارائی ها، اسناد ، اوراق بهادار و دفاتر مالی انجمن به عهده آنها است.
تبصره – کلیه مکاتبات اداری و اوراق عادی انجمن با امضاء رئیس هیات مدیره یا دبیر، ممهور به مهر انجمن و کلیه اسناد مالی ، اوراق رسمی بهادار و قراردادهای تعهدآور که به تصویب هیات مدیره رسیده باشند با امضاء مشترک رئیس هیات مدیره یا دبیر و خزانه دار و ممهور به مهر انجمن معتبر خواهد بود.
7. در صورت استعفا ، فوت ، از دست دادن شرایط عضویت ، لغو عضویت یا غیبت – با توجه به مفاد تبصره 2 بند 4 ماده 13 – اعضای هیات مدیره ، اعضای علی البدل با توجه به تقدم آرا جایگزین عضو یا اعضای مزبور خواهند شد. هیأت مدیره مکلف است نتیجه را ضمن تنظیم و امضای صورتجلسه به اطلاع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برساند.
تبصره 1- برای ترمیم ترکیب اعضای هیأت مدیره – با توجه به مفاد بند7 ماده 13 – انتخابات ترمیمی در اولین مجمع عمومی برگزار می شود .
تبصره 2- در صورتی که اکثریت اعضای اصلی انتخاب شده در مجمع عمومی به هر علتی از ترکیب هیأت مدیره بیرون روند ( به عنوان مثال سه نفر در ترکیب پنج نفره یا چهار نفر در ترکیب هفت نفره ) انتخابات هیأت مدیره باید تجدید شود.
تبصره 3– چنانچه هر یک از اعضای هیأت مدیره بخواهد استعفا دهد، میبایست استعفای خود را کتباً به رئیس هیات مدیره ا بلاغ کرده و تا تعیین عضو جانشین به مسئولیت خود ادامه دهد . در صورتی که رییس هیات مدیره استعفا دهد، میبایست استعفای خود را به هیات مدیره ابلاغ کند و نایب رییس جانشین وی شود.
8. هیأت مدیره موظف است دست کم سه ماه پیش از پایان دوره قانونی، به منظور تجدید انتخابات مقدمات برگزاری مجمع عمومی را فراهم کند.
تبصره – هیأت مدیره پس از پایان دوره قانونی ، تا تعیین هیأت مدیره جدید، مسوول اداره امور جاری و حفظ کلیه دارائی ها واموال و اسناد و مدارک انجمن خواهد بود .
ماده 14- وظایف و اختیارات هیأت مدیره :
1. اجرای دقیق مفاد اساسنامه و مصوباتی که مجمع عمومی به عهده هیأت مدیره گذاشته است.
2. تهیه دفاتر رسمی و قانونی انجمن ( دفتر مجامع – دفتر مصوبات هیأت مدیره – دفاتر مالی – دفتر عضویت).
3. دعوت مجامع عمومی در موعد مقرر.
4. بررسی و تطبیق شرایط متقاضیان عضویت در انجمن .
5. بررسی بودجه و گزارش مالی خزانه دار و ارائه آن به مجمع عمومی .
6. تشکیل مرتب و به موقع جلسات هیأت مدیره به منظور رسیدگی به امور جاری انجمن .
7. تعیین محل رسمی دفتر انجمن.
8. انتخاب و معرفی نماینده به مراجع ذیصلاح برای موارد خاص و معین.
9. بررسی وضع مالی انجمن و اتخاذ تصمیم نسبت به هزینه های جاری و ضروری آن .
10. همکاری درجهت تاسیس و تقویت شرکتهای تعاونی و ایجاد امکانات رفاهی برای اعضا.
11. وکالت و نمایندگی انجمن در مراجع قانونی، حقوقی ، قضائی ، دستگاه های دولتی و عمومی درحدود مقررات این اساسنامه و استخدام وکیل برای طرح و اقامه هر گونه دعوی و شکایت علیه اشخاص حقیقی یا حقوقی و دفاع از هر گونه دعاوی و شکایات مطروحه علیه انجمن .
12. اتخاذ تصمیم در مورد انعقاد پیمانهای دسته جمعی با توجه به مفاد بند 9 ماده 11.
13. بررسی وتصویب آیین نامه های داخلی .
14. تهیه گزارش عملکرد هیأت مدیره و ارایه آن به مجمع عمومی .
15. تعیین و اعزام نمایندگانی جهت شرکت در مراجع قانونی مرتبط.
16. تشکیل کارگروه های مختلف (در صورت لزوم) از قبیل کارگروه حل اختلاف، کارگروه عضویت، کارگروه تدارکات و پشتیبانی، کارگروه امور حقوقی،کارگروه رفاهی و سایر کارگروه ها برای انجام فعالیت های مربوط به اهداف انجمن با توجه به مفاد بند10ماده 11.
17. در صورت برگزار نشدن جشن سالانه سینمای ایران توسط خانه سینما انجمن کارگری سازندگان فیلم کوتاه میتواند خود به شکل مستقل جشن فیلمهای کوتاه را برای ارزیابی و داوری آثار تولید شده در یک سال منتهی به زمان برگزاری جشن برگزار کند. تامین هزینه ی برگزاری جشن باید به تصویب هیات مدیره برسد . داوری جشن فیلم کوتاه در صورت امکان باید به شیوه ی آکادمی و با حضور حداقل 35 داور از اعضای انجمن باشد. نحوه ی برگزاری و انتخاب داوران آکادمی در آیین نامه های داخلی توضیح داده خواهد شد.
18. ارایه طرح های پیشنهادی به مجمع عمومی.
ماده 15 – وظایف و اختیارات رییس هیأت مدیره :
1. مراقبت در حسن جریان امور انجمن و دعوت از اعضای هیأت مدیره برای تشکیل جلسات.
2. اداره جلسات هیأت مدیره وتنظیم صورتجلسه ها با همکاری دبیر جلسه .
3. ابلاغ تصمیمات و مصوبات مجامع عمومی و هیأت مدیره به دبیر و سایر مسئولان انجمن ، برای اجرا و پی گیری آن.
4. امضای کلیه قراردادها و احکام استخدامی کارشناسان، مشاوران، دبیر و سایر مسوولان انجمن که با تصویب هیأت مدیره استخدام یا به کار گرفته خواهند شد.
5. امضای کلیه چک ها و اسناد و اوراق بهادار و تعهد آور به اتفاق خزانه دار و ممهور کردن آن به مهر انجمن . ( با توجه به مفاد بند 6 ماده 13 و تبصره آن )
6. انجام سایر اموری که به موجب اساسنامه یا مصوبات مجامع عمومی و یا مصوبات هیات مدیره بر عهده رییس قرار می گیرد.
تبصره – قسمتی از وظایف رییس هیات مدیره که مربوط به امور اداری است به دبیر انجمن واگذار شدنی است.
ماده 16 – به منظور اداره تشکیلات اجرایی و اجرای مصوبات هیأت مدیره “دبیرخانه انجمن” در مرکز اصلی انجمن دایر می شود.
1. مسئول مستقیم “دبیرخانه” دبیر انجمن است .
2. دبیرخانه بنا به پیشنهاد رییس هیأت مدیره یا دبیر و تصویب هیأت مدیره ، می تواند دارای کارکنانی باشد.
ماده 17 – وظایف و اختیارات دبیر :
1. حفظ و نگهداری کلیه اسناد و مدارک ، صورت جلسات، سوابق اعضا و دفاتر انجمن .
2. انجام مکاتبات اداری و جاری انجمن .
3. تهیه دفاتر اندیکاتور و ثبت و صدور نامه ها .
4. تهیه و تنظیم نشریات مربوط به انجمن در حدود مقررات قانونی.
5. ابلاغ اساسنامه و بخشنامه ها و شیوه نامه های دولتی و سایر مقررات قانونی برای آگاهی و استفاده مسوولان و اعضای انجمن.
6. مهیا ساختن مکان تشکیل جلسات مجامع عمومی ، هیأت مدیره و بازرس.
7. ابلاغ مصوبات و تصمیمات ارکان انجمن و احکام و نامه های واصله از مراجع قانونی و دستگاه های اداری به مسوولان مربوط.
8. انجام سایر اموری که به هر شکل با وظایف دبیرخانه ارتباط دارد.
تبصره- کارکنان دبیرخانه در برابر دبیر و دبیر نیز در برابر رئیس هیأت مدیره مسوول هستند .
ماده 18- خزانه دار :
خزانه دار مسوول امور مالی انجمن است.
ماده 19 -وظایف و اختیارات خزانه دار:
1. امضای کلیه چک ها و اسناد و اوراق تعهد آور به اتفاق رییس هیأت مدیره یا یکی دیگر از صاحبان امضای مجاز اسناد مالی و ممهور کردن آن به مهر انجمن .
2. اداره امور مالی انجمن ، تهیه و تنظیم دفاتر و اسناد و صورتجلسات مالی و رسیدگی و حفظ حساب های انجمن .
3. رسیدگی به صحت اسناد و مدارک تنظیم شده در مورد کلیه دریافتها و پرداختها و تایید و امضای صورت حسابهای مربوط .
4. نظارت برخرید، فروش، اجاره و هر نوع عمل مالی و مسوولیت درحفظ اموال منقول ، غیر منقول ، وجوه ، اسناد ، مدارک مالی وصحت معاملات انجمن .
5. ثبت دریافت ها و هزینه های انجمن در دفاتر رسمی انجمن .
6. پیش بینی بودجه و هزینه های یک ساله انجمن و تسلیم آن به هیأت مدیره برای ارایه به مجمع عمومی.
تبصره 1- خزانه دار موظف است هر سال پیش از تشکیل مجمع عمومی سالانه، گزارش مالی انجمن را برای ارایه به مجمع عمومی تنظیم و پس از امضای خود و رئیس هیات مدیره رونوشت آن را در اختیار بازرس قرار دهد.
تبصره 2- خزانه دار میتواند در صورت لزوم حسابداری با هزینه انجمن جهت تهیه گزارش مالی و ارائه آن به مجمع عمومی استخدام نماید.
ماده 20- بازرس:
1. بازرس و بازرس علی البدل از بین نامزدهای واجد شرایط حاضر در مجمع عمومی و با رای مستقیم و مخفی اعضا حاضر در مجمع برای مدت یک سال انتخاب می شوند و تجدید انتخاب آنان برای دوره های بعدی مانعی ندارد.
2. در صورت استعفا ، فوت ، از دست دادن شرایط انتخاب یا لغو عضویت بازرس اصلی ، بازرس علی البدل برای بقیه دوره جانشین و عهده دار وظایف بازرس خواهد بود.
تبصره 1- بازرس موظف است استعفای خود را به صورت کتبی به هیات مدیره و بازرس علیالبدل اعلام نماید.
تبصره 2- چنانچه بازرس علی البدل تا یک ماه پس از دعوت به کار، شروع به کار خود را اعلام نکند و یا از سمت بازرسی اعلام انصراف دهد هیئت مدیره موظف است نسبت به برگزاری مجمع عمومی برای انتخاب بازرسان اقدام کند.
ماده 21- وظایف و اختیارات بازرس :
1. نظارت بر کلیه اقدامات هیأت مدیره و دبیر در حدود مقررات این اساسنامه و همچنین مراقبت در کلیه امور مربوط به دعوت مجامع عمومی “عادی” و “فوق العاده”.
2. رسیدگی و نظارت بر دفاتر و اوراق و اسناد مالی و هزینه های انجمن و نظارت بر جریان امور مالی و اداری انجمن .
تبصره1 – در صورت درخواست بازرس، رئیس هیات مدیره موظف است کلیه دفاتر و اسناد مالی انجمن را برای رسیدگی در محل انجمن و برای مدت معین ، در اختیار او بگذارد.
تبصره 2- بازرس میتواند جهت رسیدگی به اسناد مالی، درخواست استخدام حسابداری حرفهای با هزینه انجمن را به هیئت مدیره ی انجمن بدهد.
3. پی گیری و رسیدگی به شکایات اعضا و متقاضیان عضویت و در صورت لزوم ارایه گزارش به هیات مدیره یا مجمع عمومی و در صورت اقتضا به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
4. رسیدگی و اظهار نظر درمورد گزارش مالی برای ارائه به مجمع عمومی .
5. اقدام به دعوت و تشکیل مجمع عمومی در صورت لزوم ، با توجه به اختیارات مندرج در این اساسنامه .
6. شرکت در جلسات هیأت مدیره ( درصورت لزوم ) بدون داشتن حق رای .
تبصره – بازرس باید پیش از تاریخ تشکیل مجمع عمومی سالانه، گزارش مالی وکلیه محاسبات انجمن را رسیدگی و گزارش خود را به دبیرخانه انجمن تسلیم کند. همچنین بازرس ملزم است اقدامات خود را حداقل سالی یک بار در مجمع عمومی سالانه به طور کتبی و رسمی گزارش دهد.
.
فصل پنجم
سایر مقررات
ماده22- نامزدهای عضویت در هیأت مدیره و بازرس علاوه بر شرایط مندرج در ماده 4 باید دارای شرایط زیر باشند
1. التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
2. عدم وابستگی به احزاب و گروه های سیاسی غیرقانونی.
3. عدم عضویت همزمان در هیات مدیره و بازرسی در اصناف سینمایی دیگر .
4. حداقل سه سال عضویت مستمر در انجمن سازندگان فیلم کوتاه.
تبصره: در زمان تاسیس و در نخستین سال های تشکیل انجمن ، سابقه عضویتی می تواند در تشکل های فرهنگی یا صنفی عرصه سینمائی باشد.
ماده 23- هزینه های نظارت بر انتخابات، ثبت و آموزش انجمنهای صنفی و کانونهای مربوط توسط وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از محل همکاری های اعضا و خودیاری آنان تامین می شود. میزان سهمیه قابل پرداخت هر انجمن صنفی پس از تعیین در شورای عالی کار قابل وصول خواهد بود. چنانچه در زمان انحلال هر یک از انجمنهای صنفی و کانو نهای مربوط فاقد دارایی باشند هزینه درج آگهی از محل درآمد حاصل از اجرای این ماده پرداخت خواهد شد.
ماده 24 – مهر انجمن پس از تصویب هیات مدیره و تایید وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قابل استفاده است . تغییر مهر صنفی بدون تایید وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی غیرقانونی و قابل پیگرد است.
ماده 25- مسوولان انجمن، مکلفند هر نوع مدارک ، دفاتر و اسناد درخواستی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را برای بررسی در محل انجمن ، در اختیار وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قرار دهند .
ماده 26- انجمن در موارد زیر منحل می شود:
1. در صورت تصویب مجمع عمومی فوق العاده به ترتیب پیش بینی شده در این اساسنامه.
2. گذشت شش ماه از تاریخ پایان اعتبار هیأت مدیره و اقدام نکردن برای برگزاری مجمع عمومی، به موجب ابلاغ کتبی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی .
3. در صورت صدور رأی قطعی از طرف مراجع قضایی کشور.
تبصره1- انحلال انجمن، موجب تضییع حق یا اسقاط تکلیف دو طرف قراردادهای منعقده پیشین با انجمن نیست.
تبصره 2- از تاریخ انحلال، اختیارات مسئولان انجمن خاتمه یافته و به نام انجمن حق ادامه فعالیت ندارند. مراتب انحلال و تسویه طبق اساسنامه انجمن انجام و موضوع در یکی از روزنامه های سراسری یا محلی (براساس حوزه فعالیت انجمن ) برای اطلاع همگان درج خواهد شد.
تبصره 3- چنانچه انجمن بنا به تصویب مجمع عمومی فوق العاده منحل شود ، مجمع مذکور مکلف است در همان جلسه از بین اعضای با سواد ، با سابقه و مطلع حاضر در جلسه نسبت به انتخاب 3 یا 5 نفر به عنوان اعضای هیأت تسویه اقدام و نتیجه را ضمن تنظیم و امضای صورتجلسه، به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اعلام کند.
تبصره 4- چنانچه انجمن براساس رای مراجع قضایی منحل شود و تشکیل مجمع عمومی فوق العاده امکان پذیر نباشد ، رییس هیأت مدیره و بازرس با نظارت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی حداکثر ظرف دو هفته برای تشکیل هیأت تسویه ای از بین اعضای باسابقه و مطلع انجمن اقدام و نتیجه را ضمن تنظیم و امضای صورتجلسه ، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کنند.
ماده 27 – چنانچه حداکثر دو ماه پس از پایان دوره اعتبار هیأت مدیره ، نسبت به تشکیل مجمع عمومی و تجدید انتخابات هیأت مدیره اقدام نشده باشد ، بازرس می تواند راساً نسبت به تشکیل مجمع عمومی و انجام انتخابات به اعضا اخطار دهد. همچنین یک سوم اعضای انجمن نیز می توانند در هر زمان نسبت به تشکیل مجمع عمومی و تجدید انتخابات هیأت مدیره و بازرس اقدام کنند و چنانچه ظرف حداکثر شش ماه پس از پایان دوره اعتبار هیأت مدیره ، اقدامات مذکور به منظور تشکیل مجمع عمومی صورت نگرفته باشد ، بازرس مکلف است وضعیت انجمن را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کند.
ماده 28- هیأت تسویه مکلف است حداکثر ظرف 6 ماه با هماهنگی و راهنمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کلیه حسابهای انجمن رسیدگی کرده، فهرست کاملی از کلیه دارایی های انجمن اعم از وجوه نقدی و اموال منقول و غیر منقول و همچنین صورتی از بدهی های انجمن را تهیه و دارایی انجمن را پس از تسویه کلیه حسابهای بدهکاران و بستانکاران و تأدیه بدهی ها، ضمن تنظیم و امضای صورتجلسه ای اعلام کند و دارایی های مانده را با نظارت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در اختیار اعضای انجمن قرار دهد .
ماده 29– هر ابهامی در اجرای مقررات این اساسنامه باشد، نظر وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قابل اجراست.
ماده 30– هر گونه تغییر در مفاد اساسنامه پس از موافقت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قابل اجراست.
ماده 31- این اساسنامه در ۵ فصل و ۳۱ ماده و ۱۳۳ بند و ۵۲ تبصره در تاریخ 1395/6/3 با اکثریت آرا به تصویب مجمع عمومی موسس/ فوق العاده انجمن صنفی کارگری سازندگان فیلم کوتاه استان تهران رسید.
«آیین نامه کمیته عضوگیری ایسفا»
بند ۱
کمیتهی عضوگیری زیر مجموعهی تشکل صنفی انجمن فیلم کوتاه است، که بر اساس بند ۱۶ مادهی ۱۴ در راستای اهداف اساسنامهی صنف و توسط هیات مدیره تشکیل و جلسه های این کمیته براساس درخواستهای رسیده در هر فصل یک بار برگزار می شود.
بند ۲
اعضای کمیتهی عضوگیری متشکل از نه (۹) نفر از اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران است که حداقل سه سال از زمان عضویتشان در صنف گذشته باشد. این افراد توسط هیات مدیره و برای مدت یکسال جهت بررسی تقاضای عضویت متقاضیان انتخاب می شوند .
تبصره ۱. از سوی هیات مدیره یکی از اعضای کمیتهی عضوگیری بعنوان دبیر کمیته انتخاب می شود. دبیر موظف است تا امور تنظیم صورتجلسات، تنظیم و بررسی و تکمیل فرمها ، جمع بندی جلسات، هماهنگی بین اعضاء کمیته ، تعیین زمان و مکان جلسات و اعلام نتیجهی جلسات به هیات مدیره را انجام دهد.
تبصره ۲. جلسات این کمیته با حضور حداقل ۵ نفر رسمیت پیدا میکند و اعلام نظر درباری پذیرش یا عدم پذیرش عضویت متقاضیان (که بر اساس معدل حاصل از امتیاز تک تک اعضاء خواهد بود) باید به امضاء و تایید تمامی اعضای حاضر در جلسه برسد.
تبصره ۳. بازبینی فیلمهای افراد متقاضی باید به صورت گروهی، در جلسهای مشترک صورت پذیرد و بازبینی فیلمها به صورت انفرادی مورد پذیرش دبیر کمیته و هیئت مدیره نخواهد بود.
بند ۳
هر شخص حقیقی که مشخصا در سمت های کارگردان، فیلمنامه نویس، فیلمبردار، تدوینگر و صدابرداری یا صداگذاری فیلم کوتاه فعالیت دارد می تواند متقاضی عضویت در انجمن فیلم کوتاه باشد. همچنین متقاضی باید دارای شرایط عام عضویت طبق مادی ۴ اساس نامه نیز باشد.
تبصره ۱. تعداد حداقل فیلمها برای درخواست تقاضای عضویت در سمت کارگردان ۴ فیلم است که مجموع آنها کوتاه تر از ۲۰ دقیقه نباشند و برای مابقی سِمتها ۱۰ فیلم، که مجموع آنها کوتاه تر از ۶۰ دقیقه نباشند.
تبصره ۲ . فیلمهای ارائه شده باید فیلم داستانی یا تجربی کوتاه باشند. بدیهی است فیلم کوتاه مستند، تیزر، کلیپ، ویدئو آرت و آیتم های تلویزیونی یا سفارشی مورد تایید نمیباشند.
تبصره ۳ . هر یک از فیلم های ارائه شده نباید کوتاه تر از سه دقیقه و بلندتر از ۳۰ دقیقه باشند.
بند ۴
هر متقاضی باید درخواست عضویت خود را به صورت آنلاین در سایت ایسفا تکمیل و تصویر مدرک های مربوطه را (از قبیل مدرک تحصیلی، سند های جایزه ها، مقاله، کتاب و ...) و نمونه فیلم ها را بر روی یک کارت حافظه (Flash Memory) تسلیم دبیرخانهی انجمن نماید.
تبصره ۱. فرم تقاضای عضویت باید به طور کامل و دقیق توسط متقاضی تکمیل گردد. بدیهی است که به تقاضای فرمهای ناقص ترتیب اثر داده نخواهد شد.
تبصره ۲ . فیلمهای ارائه شده جهت بررسی باید به صورت دیتا و در فرمتهای mov یا mp4 با کدک H.264 به دفتر انجمن ارائه شوند. بدیهی است فیلمهای ارائه شده در هر فرمت دیگری بررسی نخواهند شد. فایل هر فیلم می بایست به شکل : نام متقاضی-نام فیلم- سال ساخت فیلم - مدت زمان فیلم.mp4 نام گذاری شده باشد.
مثال:
محمدرضاجهان پناه-۱۳۸۷-بازگشت-۱۱دقیقه.mp4
یا به لاتین:
Mohammadreza Jahanpanah-1387-Return-11min.mp4
بند ۵
هر تقاضای عضویت تنها برای یک دوره بررسی خواهد شد و در صورت عدم پذیرش، بررسی مجدد عضویت فرد منوط به ارائهی مدارکی تازه دال بر افزایش امتیاز مطابق بند ۷ آیین نامه، تکمیل دوبارهی فرم تقاضای عضویت و ثبت نام مجدد، خواهد بود.
تبصره ۱. کمیته عضو گیری موظف است در برگهی امتیاز دهی به تفکیک، مشخصات فیلمهای مورد قبول و غیر قابل قبول را ذکر کند تا در صورت درخواست مجدد متقاضی، آثار دیگری غیر از آثار ارائه شدهی قبلی به انجمن ارائه گردد.
بند ۶
در صورتی که تقاضای عضویت فردی مورد قبول کمیتهی عضوگیری قرار نگرفت، متقاضی می تواند تنها یک بار اعتراض خود را برای بررسی مجدد به صورت کتبی به هیات مدیرهی انجمن ارائه کند.
بند ۷
حداقل امتیاز برای پذیرش عضویت متقاضی ۶۰ امتیاز است و بر اساس مشخصات زیر محاسبه خواهد شد.
۷-۱- کیفیت آثار (فیلمها) ارائه شده حداکثر ۶۰ امتیاز
۷-۲- مدارک تحصیلی (حداکثر ۱۲ امتیاز)
- کارشناسی ارشد سینمایی یا دکترای هنری ۱۲ امتیاز
- کارشناسی سینمایی ۱۰ امتیاز
- کارشناسی ارشد هنری ۸ امتیاز
- کارشناسی هنری ۶ امتیاز
- آموزشگاه های خصوصی و دولتی و کاردانی رشتههای هنری ۴ امتیاز
۷-۳- تعداد آثار ارائه شده اضافی بر مواردی که برای عضویت مورد نیاز است (۲ امتیاز برای هر فیلم مطابق با شرایط آیین نامه) حداکثر ۶ امتیاز
۷-۴- سوابق فیلمسازی غیر مرتبط با سمت متقاضی حداکثر ۷ امتیاز
۷-۵- تالیف، تحقیق، ترجمهی منتشر شده و تدریس در رشته های سینمایی و بینا رشته ای حداکثر ۶ امتیاز
- تالیف تحقیق و ترجمه کتاب هر عنوان ۲ امتیاز
- تدریس ۱ تا ۳ سال ۲ امتیاز، ۳ تا ۵ سال ۴ امتیاز و بیشتر از ۵ سال ۶ امتیاز
۷-۶- کسب افتخارات وجوایز از جشنوارههای داخلی و خارجی حداکثر ۶ امتیاز
۷-۷- دارا بودن شرایط خاص همچون توانایی مدیریتی، اعتبارات، عضویت در سایر صنوف خانهی سینما و … با ارائهی سوابق، حداکثر ۳ امتیاز
تبصره ۱. مدارک دانشگاهی، حضور در جشنوارهها و کسب جوایز، تنها با ارائهی سند معتبر مبنی بر صحت آن از سوی متقاضی قابل بررسی است. این مدارک باید به صورت فایل دیجیتال (مطابق بند ۴ آیین نامه) به دفتر انجمن تحویل داده شود.
بند ۸
اولویت بررسی تقاضای عضویت ابتدا با فیلمهای ارائه شده است و چنانچه آثار متقاضی در این مرحله موفق به کسب حداقل ۳۵ امتیاز شوند، بررسی سایر مواد ارائه شده انجام خواهد شد.
بند ۹
هر عضو کمیتهی عضوگیری اگر در دو فصل پیاپی در جلسات عضوگیری غیبت کند، از ترکیب کمیته کنار گذاشته شده و هیات مدیره عضو دیگری را جایگزین خواهد بود.
بند ۱۰
در موارد پیش بینی نشده، کمیتهی عضوگیری با نظر مشورتی هیات مدیره عمل خواهد کرد.
بند ۱۱
مسئولیت صحت کلیه اطلاعات ارائه شده توسط متقاضی که بر اساس آن عضویت وی مورد بررسی قرار میگیرد به عهده متقاضی است و در هر زمانی خلاف آن اثبات گردد عضویت وی حد اقل به مدت ۲ سال معلق میگردد.
بند ۱۲
در صورت پذیرش متقاضی برای عضویت در ایسفا؛ متقاضی میبایست علاوه بر حق عضویت یکساله، حق ورودیه هم پرداخت کند که مبلغ آن هر ساله توسط هیئت مدیره تأیین میگردد.
بند ۱
کمیتهی عضوگیری زیر مجموعهی تشکل صنفی انجمن فیلم کوتاه است، که بر اساس بند ۱۶ مادهی ۱۴ در راستای اهداف اساسنامهی صنف و توسط هیات مدیره تشکیل و جلسه های این کمیته براساس درخواستهای رسیده در هر فصل یک بار برگزار می شود.
بند ۲
اعضای کمیتهی عضوگیری متشکل از نه (۹) نفر از اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران است که حداقل سه سال از زمان عضویتشان در صنف گذشته باشد. این افراد توسط هیات مدیره و برای مدت یکسال جهت بررسی تقاضای عضویت متقاضیان انتخاب می شوند .
تبصره ۱. از سوی هیات مدیره یکی از اعضای کمیتهی عضوگیری بعنوان دبیر کمیته انتخاب می شود. دبیر موظف است تا امور تنظیم صورتجلسات، تنظیم و بررسی و تکمیل فرمها ، جمع بندی جلسات، هماهنگی بین اعضاء کمیته ، تعیین زمان و مکان جلسات و اعلام نتیجهی جلسات به هیات مدیره را انجام دهد.
تبصره ۲. جلسات این کمیته با حضور حداقل ۵ نفر رسمیت پیدا میکند و اعلام نظر درباری پذیرش یا عدم پذیرش عضویت متقاضیان (که بر اساس معدل حاصل از امتیاز تک تک اعضاء خواهد بود) باید به امضاء و تایید تمامی اعضای حاضر در جلسه برسد.
تبصره ۳. بازبینی فیلمهای افراد متقاضی باید به صورت گروهی، در جلسهای مشترک صورت پذیرد و بازبینی فیلمها به صورت انفرادی مورد پذیرش دبیر کمیته و هیئت مدیره نخواهد بود.
بند ۳
هر شخص حقیقی که مشخصا در سمت های کارگردان، فیلمنامه نویس، فیلمبردار، تدوینگر و صدابرداری یا صداگذاری فیلم کوتاه فعالیت دارد می تواند متقاضی عضویت در انجمن فیلم کوتاه باشد. همچنین متقاضی باید دارای شرایط عام عضویت طبق مادی ۴ اساس نامه نیز باشد.
تبصره ۱. تعداد حداقل فیلمها برای درخواست تقاضای عضویت در سمت کارگردان ۴ فیلم است که مجموع آنها کوتاه تر از ۲۰ دقیقه نباشند و برای مابقی سِمتها ۱۰ فیلم، که مجموع آنها کوتاه تر از ۶۰ دقیقه نباشند.
تبصره ۲ . فیلمهای ارائه شده باید فیلم داستانی یا تجربی کوتاه باشند. بدیهی است فیلم کوتاه مستند، تیزر، کلیپ، ویدئو آرت و آیتم های تلویزیونی یا سفارشی مورد تایید نمیباشند.
تبصره ۳ . هر یک از فیلم های ارائه شده نباید کوتاه تر از سه دقیقه و بلندتر از ۳۰ دقیقه باشند.
بند ۴
هر متقاضی باید درخواست عضویت خود را به صورت آنلاین در سایت ایسفا تکمیل و تصویر مدرک های مربوطه را (از قبیل مدرک تحصیلی، سند های جایزه ها، مقاله، کتاب و ...) و نمونه فیلم ها را بر روی یک کارت حافظه (Flash Memory) تسلیم دبیرخانهی انجمن نماید.
تبصره ۱. فرم تقاضای عضویت باید به طور کامل و دقیق توسط متقاضی تکمیل گردد. بدیهی است که به تقاضای فرمهای ناقص ترتیب اثر داده نخواهد شد.
تبصره ۲ . فیلمهای ارائه شده جهت بررسی باید به صورت دیتا و در فرمتهای mov یا mp4 با کدک H.264 به دفتر انجمن ارائه شوند. بدیهی است فیلمهای ارائه شده در هر فرمت دیگری بررسی نخواهند شد. فایل هر فیلم می بایست به شکل : نام متقاضی-نام فیلم- سال ساخت فیلم - مدت زمان فیلم.mp4 نام گذاری شده باشد.
مثال:
محمدرضاجهان پناه-۱۳۸۷-بازگشت-۱۱دقیقه.mp4
یا به لاتین:
Mohammadreza Jahanpanah-1387-Return-11min.mp4
بند ۵
هر تقاضای عضویت تنها برای یک دوره بررسی خواهد شد و در صورت عدم پذیرش، بررسی مجدد عضویت فرد منوط به ارائهی مدارکی تازه دال بر افزایش امتیاز مطابق بند ۷ آیین نامه، تکمیل دوبارهی فرم تقاضای عضویت و ثبت نام مجدد، خواهد بود.
تبصره ۱. کمیته عضو گیری موظف است در برگهی امتیاز دهی به تفکیک، مشخصات فیلمهای مورد قبول و غیر قابل قبول را ذکر کند تا در صورت درخواست مجدد متقاضی، آثار دیگری غیر از آثار ارائه شدهی قبلی به انجمن ارائه گردد.
بند ۶
در صورتی که تقاضای عضویت فردی مورد قبول کمیتهی عضوگیری قرار نگرفت، متقاضی می تواند تنها یک بار اعتراض خود را برای بررسی مجدد به صورت کتبی به هیات مدیرهی انجمن ارائه کند.
بند ۷
حداقل امتیاز برای پذیرش عضویت متقاضی ۶۰ امتیاز است و بر اساس مشخصات زیر محاسبه خواهد شد.
۷-۱- کیفیت آثار (فیلمها) ارائه شده حداکثر ۶۰ امتیاز
۷-۲- مدارک تحصیلی (حداکثر ۱۲ امتیاز)
- کارشناسی ارشد سینمایی یا دکترای هنری ۱۲ امتیاز
- کارشناسی سینمایی ۱۰ امتیاز
- کارشناسی ارشد هنری ۸ امتیاز
- کارشناسی هنری ۶ امتیاز
- آموزشگاه های خصوصی و دولتی و کاردانی رشتههای هنری ۴ امتیاز
۷-۳- تعداد آثار ارائه شده اضافی بر مواردی که برای عضویت مورد نیاز است (۲ امتیاز برای هر فیلم مطابق با شرایط آیین نامه) حداکثر ۶ امتیاز
۷-۴- سوابق فیلمسازی غیر مرتبط با سمت متقاضی حداکثر ۷ امتیاز
۷-۵- تالیف، تحقیق، ترجمهی منتشر شده و تدریس در رشته های سینمایی و بینا رشته ای حداکثر ۶ امتیاز
- تالیف تحقیق و ترجمه کتاب هر عنوان ۲ امتیاز
- تدریس ۱ تا ۳ سال ۲ امتیاز، ۳ تا ۵ سال ۴ امتیاز و بیشتر از ۵ سال ۶ امتیاز
۷-۶- کسب افتخارات وجوایز از جشنوارههای داخلی و خارجی حداکثر ۶ امتیاز
۷-۷- دارا بودن شرایط خاص همچون توانایی مدیریتی، اعتبارات، عضویت در سایر صنوف خانهی سینما و … با ارائهی سوابق، حداکثر ۳ امتیاز
تبصره ۱. مدارک دانشگاهی، حضور در جشنوارهها و کسب جوایز، تنها با ارائهی سند معتبر مبنی بر صحت آن از سوی متقاضی قابل بررسی است. این مدارک باید به صورت فایل دیجیتال (مطابق بند ۴ آیین نامه) به دفتر انجمن تحویل داده شود.
بند ۸
اولویت بررسی تقاضای عضویت ابتدا با فیلمهای ارائه شده است و چنانچه آثار متقاضی در این مرحله موفق به کسب حداقل ۳۵ امتیاز شوند، بررسی سایر مواد ارائه شده انجام خواهد شد.
بند ۹
هر عضو کمیتهی عضوگیری اگر در دو فصل پیاپی در جلسات عضوگیری غیبت کند، از ترکیب کمیته کنار گذاشته شده و هیات مدیره عضو دیگری را جایگزین خواهد بود.
بند ۱۰
در موارد پیش بینی نشده، کمیتهی عضوگیری با نظر مشورتی هیات مدیره عمل خواهد کرد.
بند ۱۱
مسئولیت صحت کلیه اطلاعات ارائه شده توسط متقاضی که بر اساس آن عضویت وی مورد بررسی قرار میگیرد به عهده متقاضی است و در هر زمانی خلاف آن اثبات گردد عضویت وی حد اقل به مدت ۲ سال معلق میگردد.
بند ۱۲
در صورت پذیرش متقاضی برای عضویت در ایسفا؛ متقاضی میبایست علاوه بر حق عضویت یکساله، حق ورودیه هم پرداخت کند که مبلغ آن هر ساله توسط هیئت مدیره تأیین میگردد.
منصور حیدری
حمیدرضا لطفیان
مرتضی قیدی
آیدا پناهنده
رضا اسدی
سامان حسین پور
سید حمید رضا طباطبایی
بیِژن زمان پیرا
کیوان معتمدی
بهمن دادفر
لقمان خالدی
رویا مجد نیا
حسام رحمانی
یلدا جبلی
فاطمه احمدی
روح اله مسرور
اشکان احمدی
امیرحسین بیرجندی
احسان دادرس
محمدرضا مهری
نوشین کجدی معراجی
الهام حسین زاده
علیرضا احمدی طیفکانی
محسن آزادی
حسین رفیعی
سینا کرمانی زاده
محمد خوش لحن
فرهاد طالبی نژاد محمدی
محمدجواد رحمتی
آزاد فرج محمدی
سعید پور اسماعیلی
علی رسول زاده
وحید الوندی فر
مسعود حاتمی شیر کوهی
اصغر آذری پیشکناری
حامد حسین زاده مجید
سعید شاه حسینی
مصطفی امامی
بابک نبی زاده
آرمان خوانساریان
علی مردمی
کیانوش الطافی
شهرام درویش
مهرداد جلالی
محمدرضا تیموری
رضا نجاتی
فرهاد غلامی
تی یام یابنده جهرمی
صدف فروغی
مسعود امینی تیرانی
فرهاد مختاری
هادی معنوی پور
رامین فرزانه
مجید نجاتی
فاطمه دست مرد
امیر لطفیان
سید محسن حسینی کلکو
سید عطاء اله مجابی
کیارش انوری
سید غلامرضا نعمت پور
شایان سجادی
کمال فرهنگ
مهران رسول زاده
حسین میرزا محمدی
ایمان بهروزی
علیرضا نسایی بجستانی
سیاوش مزروعی
روزبه شعرای نجاتی
وحید حاجیلوئی
لیلا اخباری
بنیامین هفت لنگ
محمدابراهیم شهبازی
پیمان حقانی
سعید ولی زاده
محمدرضا سرمدی
توفیق امانی
اسماعیل منصف مرنی
ایرج محمدی رزینی
رضا گمینی
نوید صولتی
آرمین ایثاریان
محمدرضا جهان پناه
حامد رجبی
حسین فلاح آبادی
روزبه رایگا
آیدا تاتاری
سید مصطفی آل احمد
علی حسین زاده
نادر شیخ الاسلامی
مریم اورنگ
بابک بهرام بیگی
معین شافعی
سید امیر حسین دیباج
حمید ناصری مقدم
اسماعیل علیزاده
پیمان نعیمی طرئی
آرمان فیاض مجتهدی
داریوش کرمیار
علی تاجیک
محمد اسماعیلی
سعید نجاتی
محمد پوستین دوز
علی کاظمی نژاد
شهرام علیدی
مجید پیل افکن
کاوه مظاهری
سعید زارع سهیلی
علیرضا سلیمانیان
سمیرا نوروز ناصری
علیرضا بختیان
عباس فتحی اشکانی
حامد بقائیان
رضا نوروزی گوهر
احسان همتی
سید محمد حسین شیروانی
آرش انیسی
امیررضا موسوی شرفی
محمدرضا مرادی
روزبه کاظمی نشاط
سید جواد میرهاشمی
اعظم نجفیان
فرشید ایوبی نژاد
مریم فخیمی
ابوذر ضرابی
نگین امین زاده
مهدی بوستانی شهربابکی
امین پوربرقی
سیامک کاشف آذر
محمد حدادی
اصغر سید حسینی
مهسا زرین جوئی
هومن ربیعی
عاطفه خادم الرضا
حامد صیامی مظلوم
حسن اصلانی
مرتضی علی عباس میرزایی
امیر جوزدانی
مهدی ایل بیگی
مصطفی گندمکار
محمود غفاری
علیرضا اسفندیار نژاد
سینا گنجوی
امید عبدالهی
عاطفه رحمانی
میرعباس خسروی نژاد
فرهاد دل آرام دیزجی
جمال اسکوئی
هاشم مرادی
رضا جمالی
محمود پوینده
سید عباس طاهری
مهرداد حسنی کبوترخانی
رضا عبیات
ایرج سالاروند
کامران جاهدی
شمس الدین آروند
حامد قاسمی
مجید یزدانی
ابوذر صفاریان رضایی
بهمن حاج ابول لو
آرین وزیر دفتری
حسن خمسه
سجاد ستوده
احمد افشاری
میر دولت موسوی
سیدابوالفضل علائی ورکی
فرحناز آسوده ناو
عباس عمرانی بیدی
محمدشریف شمسی آهویی
پیروز کرمی اژدری
سوگل رضوانی دهاقانی
داود ملک حسینی
فردین انصاری نژاد
تیمور قادری
احسان شادمانی
امید علی وفایی
غلامرضا رضوی
کاوه قهرمان
حمید مهرافروز
روح الله مولوی
ناهید حسن زاده
محمدحسین ابراهیمی ورکیانی
کریم لک زاده
نگار نقوی
لاله برزگر
سروش حضرتی نیکو
شهاب بشیری
غلامرضا حیدری
شادی کرم رودی
حسین کربلایی طاهر
داود عباسی قشلاقی
طیبه فلکیان
بهرام حاج ابول لو
رحمت عبدیانی
زاهد ملکی
محمدتقی فکوری نیا
سید مرتضی سبزقبا
پیمان یادگاری صحنه
سهند کبیری خداداد
میرزا ابوالفضل عطار زورآبادی
قصیده گلمکانی
سید محمدرضا هاشمیان
امیرحسین صمیمی آملی
پویا امین پوری
مهدیه قره داغی
محمد مجلل نجار
امیر توده روستا
رقیه توکلی گردفرامرزی
شهرام مکری
فاطمه عزیزی
علیرضا قاسمی
امیر سامان شهامت
بهاره للّهی حاجی دلائی
کتایون پرمر
حسن کوچکی ورنوسفادرانی
آبتین شمیلی
فرهنگ آدمیت
شیرین برق نورد
وحدت شیخی
بابک صلواتی
پویان شعله ور
پویا عاقلی زاده منفرد
حمیدرضا قطبی
فرود عوض پور
پیمان نهان قدرتی
یوسف یزدانی جیوان
فرنوش صمدی
حسین ضیایی لرزاد
الهام لک معروفی
محمدحسن شاه محمدی
علیرضا سلمان پور
هادی بهروز
مهرداد سلیمانی
داریوش غذبانی
شهرام میراب اقدم
الهام آقالری
کاظم ملائی
رضا حسین آبادی
امیر حسین سیاح آذربایجانی
مهدی رضائی
مجید قربانی فر
سید فرید حسینی
قادر قادری
علی نجفی زاده
مریم بهرام بیگی
سید نوید پورحقیقی زاده
مهران کلنگ دار
بهروز بادروج
محمد رسولی
حسن قهرمانی
مصطفی دهقانیان
فرید حاجی
بنیامین اثباتی
افشین اخلاقی فیض آثار
علی تقدسی
سید بهروز باقری مرزونی
پیام عزیزی گروسی
دانش صلواتی
میلاد ستوده
سید ابوذر مسائلی
مرجان السادات طبسی
حسین ریگی لادز
محمود نوری
مریم اسمی خانی
مصطفی کرمی
سید محمدرضا کمال علوی
علیرضا توانا
ابوالفضل توکلی
امیر رضا جلالیان
کاوه سخنگو
امیر علی ویسی
حامد اصلانی
محمد ثریا
حسین محمدی روزبهانی
حسین شاعری
سالم صلواتی
سید مهدی موسوی برزکی
محمدمهدی باقری
عباس یوسف شاهی
علی اعلائی
کامران نوربخش مقدم
پویان رنجبر
امیرحسین بصیر حقیقی
مرضیه وفامهر
عارف نامور
کوروش عسگری
علی عسگری
مرجان اشرفی زاده
سید مرتضی جذاب
امید محمدی پور
بیژن اعرابی
محمدصادق داوری دولت آبادی
سید وحید حسینی نامی
امیرحسین حداد خوشبین
کیوان شعبانی
سهیل گوهری پور
آذر فرامرزی
علی آقایی قمصری
مهین عباس زاده
سهیل امیر شریفی
فریدون نجفی حاجی ور
سید حسین مشعلی
محمدرضا نجفی
امین جعفری
نوید نیک خواه آزاد
علیرضا سعادت نیا
فرشید اخلاقی پور
مهدی فردقادری
امیر قشلاقی پریدری
محمدرضا کارکوش
محمدرضا مینا پور اقدم
مهیار به منش
محسن نجفی مهری
مجید گرجیان
درناز حاجیها
کیارش اسدی زاده
میثم صمدی بهرامی
آکو زند کریمی
عماد خدابخش
سید عباسعلی قاسم نژاد حمزه کلائی
وحید صادقی صفت
محمدحسین کشاورز مطلق شیرازی
سید محمد حسین محجلین
مجتبی اسماعیل زاده
داریوش نستوه
میثم لطفعلی
احمد کاوند
محمدرضا شاد طبع گیلانی
بهزاد آزادی خزاعی
ابراهیم جعفری رزجی
نیما عباس پور
گلناز جمشیدی
علی شاهیده
طوفان نهان قدرتی
ابوالفضل کریمی اصل
آرش رصافی مانیزانی
منصور چمنی
فرشته پرنیان زاد
نقی نعمتی چنذاب
حسین ابراهیمی
شهرزاد دادگر
حسین توکلی
راضیه پروین نیا
رضا فهیمی
مهدی پریزاد
محمد نصیری
جهان آذری پسند
نظیر میرزایی
یاسین مسگری
آخرین اخبار و اطلاعیه ها
- پیام تسلیت خانه سینما برای از دست دادن ابراهیم نبوی
- رویداد کتاب و سینما این هفته برگزار نمی گردد.
- شب «یوز آسیایی» با نمایش فیلم در خانه سینما /هشتصد و دومین شب از مجموعه شب های مجله بخارا به شب یوز آسیایی اختصاص یافت.
- دیدار اعضای هیاتمدیره انجمن فیلمنامهنویسان با مدیرعامل صندوق اعتباری هنر
- تفاهم نامه امنیت شغلی بین کانون کارگردانان وانجمن عکاسان سینمای ایران امضا شد /برگزاری ورک شاپ با هدف فرهنگ سازی
- پیام تسلیت کانون آهنگسازان سینمای ایران در پی درگذشت استاد فریدون شهبازیان
- فریدون شهبازیان دار فانی را وداع گفت
- شورای اجرایی و سایت جدید بانک فیلمنامه خانه سینما آغاز به کار کرد.
- مجله انجمن ویاودی منتشر شد؛ «آنسو» را دانلود کنید
- اولین نشست هفدهمین دوره هیئت رئیسه خانه سینما با روسای اصناف روز دوشنبه 17 دی ماه در سالن سیف اله داد خانه سینما برگزار شد
- انجمن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای تهران و انجمن بازیگران سینما تفاهم نامه امضا کردند 1403/10/18
- دومین نشست از مجموعه جلسات "نقد کتاب سینمایی" در خانه سینما برگزار می شود 1403/10/17
- نقد و بررسی کتاب "بدن بازیگر ایرانی" در خانه سینما
- نشستهای سهگانه انجمنها و نظام صنفی هنری «نشست نخست: صنف چیست؟» برگزار می شود
- ضرورت تأسیس سازمان نظام صنفی سینما